Зимовий чемпіонат Європи. День другий. Вечірня програма

256

Перший український фінал на зимовому чемпіонаті Європи в Парижі впродовж другого дня змагань медалей нам не приніс. Втім, одразу троє українок пробилися до фіналу жіночої шістдесяти метрівки. На 800 – Україна залишилася без фіналів.

 


 

 

 

60м. Жінки. Півфінали

Закінчилися півфінальні забіги жінок на 60 метрів. Усі три українські стринтерки пройшли до вирішального кола змагань.

Ryemyen_Maria_Paris2011

Перший півфінал з результатом 7.16сек виграла Марія Рємєнь. Нагадаю, що цей показник лише на 1 соту секунди гірший особистого рекорду запоріжанки. Христина Стуй попереду себе пропустила ще француженку Веронік Манг і фінішувала третьою з особистим рекордом 7.22сек.

 

Олеся Повх була найкращою у другому півфіналі, повторивши свій особистий рекорд і найкращий результат європейського зимового сезону, – 7.13сек.

 

1500м. Чоловіки. Перше коло


Аби напевне вийти до фіналу чоловічої «півторашки» Олександру Борисюку потрібно було фінішувати у своєму забігові в числі перших двох. Втім, українцеві вдалося перетнути фініш другим, показавши при цьому результат 3:47.84сек. До трійки тих, хто міг добратися до вирішального забігу за часом Борисюк також не потрапив, залишившись на 13-тій позиції. А до фіналу потрапили 3-5ий на фініші першого забігу з максимальним результатом 3:45.16сек.

 

 

800м. Жінки, чоловіки. Півфінали


Аби потрапити до фіналу як жіночого, так і чоловічого бігу на 800 метрів Лілія Лобановій, Тетяні Петлюк та Олександру Осмоловичу потрібно було бути у трійці перших на фініші своїх півфінальних забігів. Ніякого добру за часом до шістки фіналістів регламентом не передбачалося.

 

Osmolovych_Paris2011_semifinalВтім, і Лілія Лобанова, і Тетяна Петлюк фінішували четвертими у другому колі змагань. При чому у першому півфіналі Лілії не вистачило 2 сотих секунди, аби потрапити до вирішального забігу. Результат українки становив 2:02.67сек, а британка Мерилін Окоро, котра фінішувала перед Лобановою мала показник 2:02.65сек.

 

Тетяна Петлюк у другому півфіналі показало кращий результат, але також зупинилася за крок до вирішального забігу. В активі киянки показник 2:02.19сек.

 

Олександр Борисюк провів доволі грамотний тактичний півфінал, але спуртувати на фініші як Марчин Левандовський, вочевидь, українцеві ще не по силах. У підсумку атлет із Хмельниччини був у щільному фініші п’ятим – 1:51.00

 

1500м. Жінки. ФІНАЛ.


Під завісу першого дня змагань відбувся перший фінал зимового чемпіонату Європи в закритих приміщеннях за участю українців. Втім, поборотися за паризькі нагороди юна Анжела Шевченко не змогла.  Доки тривав тактичний біг українка трималася чільної групи, але за 2 кола до фінішу росіянки почали потужне прискорення і Анжела втратила контакт з головною групою. У підсумку Шевченко фінішувала восьмою з результатом 4:18.19сек{jcomments off}