Зимовий чемпіонат Європи. День другий. Ранкова програма

233

Тобіас та Окунєва – у фіналах. Повх, Стуй та Рємєнь пройшли перше коло з перемогами у забігах.


Не заважаючи на те, що сьогодні в першій половині для у паризькому Берсі стартували з української команди стартували лише жінки і було їх лише шестеро, ранкова програма другого дня чемпіонату Європи з легкої атлетики в закритих приміщеннях склалася для наших легкоатлетів вдало.

 

 

 

Стрибки у висоту, жінки, кваліфікація


Кваліфікаційний норматив в цьому виді програми становив 1м94. Для юної Оксани Окунєвої, аби виконати його, потрібно було встановлювати особистий рекорд. Не зважаючи на те, що навіть попередні висоти 189 та 192см Оксана додала з других спроб, на позначці 1м94см вона використала всі три спроби, але висоту таки взяла. Таким чином українка увійшла до сімки тих, хто подолав кваліфікаційний норматив. З результатом 192см до фіналу потрапила тільки одна атлетка – Рут Бейтіа із Іспанії.

 

 

60м, жінки, перше коло


Усі три українські спринтери пробилися до півфіналів жіночого бігу на 60 метрів. Задачу потрапити у забігах по трійки перших, аби напряму вийти до наступного кола чемпіонату, Олеся Повх, Христина Стуй та Марія Рємєнь виконали, як кажуть, з запасом, вигравши кожна свій забіг.

Найкращий результат серед усіх учасниць виявився у Марії Рємєнь – 7.17сек. Олеся Повх вийшла до півфіналу з другим показником – 7.18сек. У Христини Стуй  4-6-ий результат серед учасниць попередніх забігів – 7.27сек.

16-ку півфіналісток закрив результат 7.38сек. Півфінали жіночого бігу на 60 метрів відбудуться сьогодні увечері.

 

3000м, жінки, перше коло


Після невдалого виступу на дистанції 1500 метрів, бронзова призерка Пекінської Олімпіади Наталя Тобіас пробилася до фіналу бігу на 3000 метрів серед жінок.

У своєму забігові донеччанка фінішувала п’ятою і напряму до фіналу не потрапила, але з результатом 9:05.57сек добралася до вирішального забігу за часом.

Світлана Шмідт через сито кваліфікаційного відбору не просіялася. У другому забігові українка фінішувала сьомою з показником 9:43.62сек.{jcomments off}