Олеся Повх – чемпіонка Європи. Марія Рємєнь – срібна призерка

255

Під завісу заключного дня чемпіонату Європи з легкої атлетики в закритих приміщеннях збірна України здобула свої перші нагороди. На дистанції 60 метрів серед жінок запорізькі спринтерки зробили переможний дубль.

Лідер європейського сезону на цій дистанції Олеся Повх впевнено підтвердила свій непереможний статус зими 2010 року. У фіналі Леся повторила свій особистий рекорд та перший результат європейського топ-листа. – 7.13сек, фінішувавши з очевидним відривом від суперниць.

«Про такий прекрасний результат я могла тільки мріяти, – сказала Олеся Повх після фінішу під час розмови у мікст-зоні з моїм колегою Філом Міншулом. – Звісно, я й до чемпіонату була лідером європейського сезону, але шістдесятиметрівка настільки швидкоплинна, що тут може статися будь що.  Тим паче, що обидві француженки складали неабияку небезпеку, оскільки виступали у рідних стінах, а вони, як відомо, завжди допомагають. Наш дубль – це чудовий результат для нашої команди, оскільки кожен у ній знає, скільки ми працювали задля отримання цих нагород і як ми пишаємося цим здобутком. Я безмежно рада, що вдалося не лише мені виграти, а й зробити переможний дубль з Марією Рємєнь. З Машею ми подруги, але завжди розділяємо спортивне життя та життя поза біговою доріжкою Вдома ми ніколи не обговорюємо якісь нюанси тренувального чи змагального процесів. На доріжці ми суперниці, де кожна з нас має особисту доріжку й власні задачі, і де ми завжди прагнемо показати, чого ми можемо досягти у боротьбі.»


(Детальніше про життя Олесі, її неперевершений сезон і нововведення в тренуваннях читайте в інтерв’ю сайту ФЛАУ, яке новоспечена чемпіонка Європи дала напередодні вильоту до Парижа).

 

 

Марія Рємєнь здобула «срібло» паризького чемпіонату, також повторивши у фіналі власне досягнення – 7.15сек.

«Відверто, я віддала у цьому забігові всю свою енергію та силу, – сказала Марія Рємєнь після фіналу. – При такому сильному складі учасниць я до останнього не могла бути впевнена в тому, що завоюю медаль. Ця нагорода має для мене надзвичайну цінність, а момент, коли ми разом з Олесею стоятимемо на п’єдесталі,  – воістину незабутній. Щоправда, святкувати вже будемо вдома з нашими друзями, сім’ями і з моїм братом, котрий так сильно мене підтримує.»
 

За третє місце на п’єдесталі пошани відчайдушно боролася ще одна представниця України Христина Стуй. У вирішальному забігові у спорткомплексі Берсі Христина встановила свій черговий особистий рекорд на чемпіонаті – 7.21сек, але пропустила поперед себе норвежку Езін Окбарейбо (7.20сек), котра і стала бронзовою призеркою змагань, і ще юну британку Джодді Вільямз (7.21сек), яка фінішувала четверто, показавши однаковий результат із Христиною.

 

Попередня статтяДругого дня на чемпіонаті Європи в Парижі розіграно 9 комплектів нагород
Наступна статтяЗимовий чемпіонат Європи. Заключний день у виконанні українців