Зимовий чемпіонат Європи. Заключний день у виконанні українців

235

У заключний день чемпіонату Європи в Парижі українські легкоатлети стартували у чотирьох фіналах із тринадцяти.  В активі наших дівчат – дві нагороди, та чотири особистих рекорди.


3000м. Жінки. ФІНАЛ.

Виступи українців у заключний день чемпіонату Європи в закритих приміщеннях починала бронзова призерка пекінської Олімпіади з бігу на 1500 м Наталя Тобіас. Те, що Наталя пробилася до фіналу «не своєї» дисципліни – це вже одне із досягнень донецької атлетки. Втім, після народження дитини розраховувати на повне відновлення швидкісних якостей спортсменки, які більш потрібні для успішного проходження «півторашки», розраховувати ще зарано. А ось витривалість Наталя, схоже, відновила майже повністю, та й свій бійцівський характер не розгубила. Спершу у забігові, а сьогодні й у фіналі жіночого бігу на 3000 метрів Тобіас встановила особисті рекорди. Сьогодні донеччанка фінішувала шостою з результатом 9:02. 94сек.
 
 Okunyeva_Oksana_Paris2011

Стрибки у висоту. Жінки. ФІНАЛ.

У фінал жіночих стрибків у висоту Оксана Окунєва потрапила, встановивши у кваліфікації свій особистий рекорд 1м94см. Однак, у фінальному турнірі, на ще один особистий рекорд Оксани не вистачило. Втім, українська стрибунка вийшла вже на високий і стабільний рівень результатів. Сьогодні у спорткомплексі Берсі Окунєва з другої спроби подолала планку на позначці 1м92см. На цій висоті змагання закінчили ще п’ять атлеток, але Оксана деяким з них поступилася за числом використаних спроб. У підсумку українка зупинилася на сьомій позиції, котру розділила з болгаркою Венеліною Вєнєвою-Матєєвою.
 
 
Povh_Olesya_Paris2011

60 метрів. Жінки. ФІНАЛ.

Лідер європейського сезону на цій дистанції Олеся Повх впевнено підтвердила свій непереможний статус зими 2010 року. У фіналі Леся повторила свій особистий рекорд та перший результат європейського топ-листа. – 7.13сек, фінішувавши з очевидним відривом від суперниць.
 
 Ryemyen_Maria_Paris2011

Марія Рємєнь здобула «срібло» паризького чемпіонату, також повторивши у фіналі власне досягнення – 7.15сек.

За третє місце на п’єдесталі пошани відчайдушно боролася ще одна представниця України Христина Стуй. У вирішальному забігові у спорткомплексі Берсі Христина встановила свій черговий особистий рекорд на чемпіонаті – 7.21сек, але пропустила поперед себе норвежку Езін Окбарейбо (7.20сек), котра і стала бронзовою призеркою змагань, і ще юну британку Джодді Вільямз (7.21сек), яка фінішувала четверто, показавши однаковий результат із Христиною.
 

Естафета 4х400м. Жінки. ФІНАЛ.

В жіночій естафеті 4х400 метрів українська жіноча команда стартувала у складі: Ганна Тітімець, Наталя Лупу, Дар’я Приступа та Антоніна Єфремова. Звісно, примарні, але все ж таки сподівання на медаль у наших дівчат були. Вочевидь, що збірні Росії, Великої Британії та Франції сильніші апріорі, але поборотися навіть з грандами ще ніхто не забороняв.

Та створити дива нашому жіночому квартетові не вдалося. Ганна Тітімець передала естафету п’ятою. На другому етапі Наталя Лупу змогла одну позицію. Відіграти. Дар’я Приступа четверте місце ще утримала, але Антоніна Єфремова у підсумку фінішувала шостою. Результат нашої збірною – 3:34.08сек.{jcomments off}

 

Попередня статтяОлеся Повх – чемпіонка Європи. Марія Рємєнь – срібна призерка
Наступна статтяВ останній день на чемпіонаті Європи в Парижі розіграно 13 комплектів нагород