Валерій Борзов та Єлізавета Бризгіна стали Героями спортивного року

263

31 березня в Київському Національному театрі оперети чествували найкращих спортсменів, тренерів та організаторів 2010 року в рамках церемонії нагородження «Герої спортивного року». В двох номінаціях відзначили і представників Королеви спорту.

 

Президента Федерації легкої атлетики України Валерія Борзова було названо Найкращим організатором року. І не лише за гучні здобутки наших легкоатлетів на чемпіонаті Європи в Барселоні та першій юнацькій Олімпіаді в Сінгапурі. Адже багато вагомих подій розгорталося поза спортивною ареною.

Так у серпні в столиці України відбулося засідання Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій, проведення якого  ІААФ оцінила на найвищому міжнародному рівні. В листопаді ж на черговому засіданні Ради ІААФ тепер вже в Монако Україна виборола право проведення юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики 2013 року в Донецьку. В минулому ж році ФЛАУ вдалося залучити до співробітництва нового партнера компанію «Самсунг», що допомагатиме розвиткові юнацької легкої атлетики.

 

 

Bryzhina_Geroy2010RokuПереможниця командного чемпіонату Європи та срібна призерка чемпіонату Європи з бігу на 200 метрів Єлізавета Бризгіна виграла в номінації «Сенсація Року». Втім, справжню сенсацію Ліза створила під час жіночої естафети 4х100м на барселонському чемпіонаті Європи, коли на останньому етапі українській спринтерці вдалося не випустити вперед рекордсменку Європи з бігу на 100м Крістін Аарон з Франції. Тоді наш естафетний квартет у складі Олесі Повх, Наталі Погребняк, Марії Рємєнь та Єдізавети Бризгіної закінчив естафету яскравою перемогю не лише з новим національним рекордом, а й найкращим результатом сезону в світі.

 

Найкращим спортсменом 2010 року було визнано борця Василя Федоришина. Найкращою спортсменкою стала байдарочниця Інна Осипенко-Радомська.