Мазурик – третій на етапі Діамантової Ліги в Римі.

236

26 травня на третьому етапі Samsung Diamond League в Римі стартували 3 українських атлети. Віта Стьопіна та Анна Міщенко фінішували на четвертих позиціях, показавши при цьому досить високі результати. Максим Мазурик поклав до своєї скарбнички ще один «діамантовий» бал.

 

Максим Мазурик першим з українців розпочав змагання на Олімпійському стадіоні Рима. Щоправда, з першої спроби у срібного призера минулорічного чемпіонату Європи в Барселоні щось не залагодилося , однак вже з другого заходу планку на позначці 5м42см Максим подолав з чималим запасом. 5м62см підкорилися донеччанину з першої спроби і навіть вивели його у лідери турніру. Коли планку підняли ще на 10 сантиметрів, у секторі залишилися лише четверо учасників (Мазурик, Лавілліньє, Мор та Меніл). 5м72см у підсумку стала вирішальною висотою. Мазурик спіткнувся на ній тричі, Меніл від подальшою участі у змаганнях відмовився, а Лавілліньє та Мор все ж таки записали цей результат до свого активу, щоправда, француз із другої спроби, а Мор – з третьою. Для впевненості власної перемоги чемпіон Європи подолав ще й 5м82см і з цим результатом став переможцем. Срібний призер зимового чемпіонату Європи Мальте Мор зі стрибком на 5м72см – другий. Максим Мазурик з результатом 5.62 – на третій позиції. За підсумками двох етапів Діамантової Ліги у Мазурика 3 очки, у Рено Лавілліньє – 4, а лідирує в перегонах жердинників Мальте Мор . В активі німця – 6 очок.

 

Віта Стьопіна свій виступ у секторі для стрибків у висоту серед жінок почала з позначки 1м 80см. З першої спроби бронзова призерка афінської Олімпіади долала висоти до 1м89см включно. Планку на позначці 192см миколаївська стрибунка перелетіла з другої спроби і була дуже близькою, аби взяти і 195. Але всі три її спроби на цій висоті виявилися невдалими. Втім, Віта закінчила змагання на Олімпійському стадіоні Рима зі своїм найкращим досягненням цього літа, хоча і залишилася поза трійкою лідерів на четвертій позиції. Перемогу у цьому секторі традиційно відсвяткувала чемпіонка світу та Європи Бланка Влашич, котра зі трибком на 1м95см знову опинилася на першій сходинці світового топ-листа.

 

Ще один вид легкоатлетичної програми, який дуже цікавив українців – біг на 1500 метрів серед жінок, де стартувала лідер світового сезону, переможниця першого етапу в Досі Анна Міщенко. Змагаючись у дуже сильній компанії харків’янка 1100 метрів провела у затінку своїх суперниць і лише за коло до фінішу почала своє прискорення. Не зважаючи на четверту позицію, переможниця минулорічного командного чемпіонату Європи показала дуже пристойний результат – 4:03.53. Переможницею цього забігу стала чемпіонка світу із Бахрейну Маріам Юсуф Джамаль. З показником 4:01.60 екс-ефіопська середньовичка очолила світовий топ-лист. Ще дві ефіопки Мескерем Ассефа та Джелета Бурка фінішували слідом з результатами 4:02.12 та 4:03.28 відповідно.