В Юджині 10 разів поновили світовий топ-лист

255

Впродовж другого дня змагань на університетському стадіоні Юджина, де відбувався четвертий етап Діамантової Ліги, легкоатлети поновили світові топ-листи в десяти дисциплінах.

 

Як повідомляв сайт ФЛАУ, з найкращим результатом сезону в світі та особистим рекордом свій День народження відсвяткувала чемпіонка Європи з потрійного стрибка Ольга Саладуха, котра перемогла в США з показником 14м98см.

 

Jeter_CarmelitaНадзвичайно видовищними видалися на доріжці Юджина спринтерські забіги. Так Кармеліта Джетер дала заочну відповідь Вероніці Кемпбел-Браун, вигравши жіночу стометрівку з новим найкращим результатом сезону в світі 10.70сек. Більш того, це четвертий результат за усю історію жіночої стометрівки. Другою у цьому забігові з особистим рекордом фінішувала Маршевет Майєрз – 10.86. Призерка Олімпійських Ігор Керрон Сюарт фінішувала третьою на одну соту секунди пізніше.

 

На чоловічій стометрівці особистий рекорд, рекорд турніру та найкращий результат сезону в світі показав ямайчанин Стів Маллінгз – 9.80сек. Майкл Роджерз зі США –  другий з особистим досягненням 9.85сек. Загалом шість учасників цього забігу розміняли десяти секундний рубіж, останнім з яких був Олімпійський чемпіон Афін, чемпіон світу 2005 року Джастін Гатлін, котрий відбув 4-річний термін покарання за вживання заборонених препаратів. Американець фінішував зі своїм найкращим результатом нинішнього сезону 9.97сек.

 

Oliver_David_EugeneЗахоплюючою була дуель Девіда Олівера та Лю Ксьянга у забігові на 110 метрів з бар’єрами. Цього разу найшвидший бар’єрист минулого року взяв реванш у Лю Ксьянга за поразку на попередньому етапі Діамантової Ліги в Шанхаї. Більшість дистанції атлети долали бар’єри нога в ногу, але метрів за 20 до фінішу Олівер все ж таки вийшов уперед і вирвав перемогу, оновивши світовий топ-лист показником 12.94сек. Олімпійський чемпіон Афін та екс-рекордсмен світу Лю Ксьянг показав свій найкращий результат після операцій, тривалого лікування та відновлення від травм – 13 секунд рівно. Втім, як стало відомо ще до старту, китайського бар’єриста до цього часу турбує біль в нозі, через що він відмовився від усіх подальших виступів на європейських стартах нинішнього літа і вестиме планомірну підготовку до чемпіонату світу в Тегу.

 

Американка Лашинда Демус стала найшвидшою в сезоні атлеткою на дистанції 400 м з бар’єрами. В Юджині вона перемогла з показником 53.31сек.

 

Заочний виклик своєму найпринциповішому суперникові кинув суданець Абубакер Какі. Доки рекордсмен світу з бігу на 800 метрів Девід Рудіша оговтується від травм, Какі посунув його з першого рядка найкращих результатів чоловічого бігу на 800м в сезоні 2011 року. Чемпіон світу в закритих приміщеннях переміг у Юджині з результатом 1:43.68сек, що стало новим рекордом змагань.

 

Sinclair_Kenia_800mЦікаві перипетії відбувалися і на дистанції 800 метрів серед жінок. Ямайчанка Кенія Сінклейр повернулася на топ-позицію нинішнього сезону, завершивши дистанцію за 1:58.29сек. Нагадаю, що це на 1 соту секунди краще за результат Лілії Лобанової, який вона показала на Кубку України і з яким очолювала світовий топ-лист чотири дні. Другою на доріжці Юджина у цій дисципліні стала чинна чемпіонка світу Кастер Семеня. Не напружуючись, південноафриканська середньовичка «спуртанула» на 1:58.88. Третьою фінішувала чемпіонка світу 2007 року Джанет Джепгосгей. В активі кенійки – 1:59.15. До слова, – ще троє атлеток вибігли на цій дистанції із 2 хвилин. А ось олімпійська чемпіонка Пекіна, володарка одного мільйона Золотої Ліги 2008 року Памела Джелімо була в Юджині лише одинадцятою з кумедно-дитячим результатом – 2:09.12.

 

Трійумфом кенійських атлетів завершився біг на одну милю серед чоловіків. Харон Кейтані фінішував першим з найкращим результатом сезону в світі – 3:49.09. Сілас Кіплагат з особистим рекордом 3:49.39 перетнув фініш другим. Олімпійський чемпіон Пекіна з бігу на 1500 метрів Асбель Кіпроп провів чи не найбільш безграмотний забіг у своїй кар’єрі, але навіть за купи тактичних помилок примудрився «витягти» себе на третю позицію – 3:49.55.

 

І лише в одному тенісному виді на турнірі у Юджині вдалося показати найкращий результат сезону в світі. Зробила це білоруська  штовхальниця ядра Надєжда Остапчук, котра у своїй найкращій спробі послала снаряд на позначку 20м59см. Показник Надєжди став і новим рекордом змагань.

 

Всі результати четвертого етапу Діамантової Ліги та позиції спортсменів у Діамантових перегонах дивіться на офіційному сайті Samsung Diamond League.

 

Попередня статтяПал тридцатилетний мировой рекорд
Наступна статтяМіщенко знову перша. Тепер у Рабаті.