У Празі українці обійшлися без перемог

205

13 червня у столиці Чехії відбувся міжнародний легкоатлетичний турнір Меморіал Йожефа Одложіла, що входить до календаря Європейської легкоатлетичної асоціації.

 

Найкращий здобуток українців на цих змаганнях – друге місце Андрія Семенова в секторі для штовхання ядра. Лише в одній спробі, але одеситу таки вдалося послати снаряд за двадцятиметрову позначку – 20м17см. Поступився Андрій латишу Маріусу Уртанзу, програвши рівно 10см.

 

Третьою на дистанції 400 метрів з бар’єрами серед жінок фінішувала фіналістка пекінської Олімпіади Анастасія Рабченюк. Результат киянки – 55.74сек. Перемогла у цьому забігові господарка турніру Сюзанна Хейнова, встановивши новий рекорд змагань – 54.44сек.

 

Прекрасний результат показала юна Анастасія Ткачук, котра ще минулого літа виступала на першій юнацькій Олімпіаді. У забігові В на 800 метрів Настя фінішувала першою з результатом 2:01.51сек. У найсильнішому забігові А стартувала віце-чемпіонка світу та Європи в закритих приміщеннях Тетяна Петлюк, котра перетнула фініш сьомою зі своїм найкращим результатом нинішнього сезону – 2:01.84сек. Переможницею жіночого бігу на 800 метрів стала алжирка Захра Бурас – 1:59.21сек. Це особистий рекорд атлетки. У зведеному протоколі двох забігів Анастасія Ткачук стала сьомою, а Тетяна Петлюк – восьмою.

 

 

Дар’я Піжанкова посіла четверте місце з бігу на 200 метрів серед жінок з результатом 23.18сек. Слідом за нею на фініші була срібна призерка минулорічного чемпіонату Європи Єлізавета Бризгіна – 23.32сек. Перемогла у цій дисципліні олімпійська чемпіонка в естафеті 4х100м росіянка Юлія Чермошанская – 22.92сек.

 

Ігор Бодров у фіналі чоловічої стометрівки показав свій найкращий результат нинішнього літа на цій дистанції 10.44сек, посівши п’яте місце. «Золото» в активі марокканського спринтера Азіза Охаді – 10.21сек.

 

Однаковий результат і четверте та п’яте місце здобули в Празі  українські стрибуни у висоту. Богдан Бондаренко та Юрій Кримаренко взяли по 2м20см. У підсумку Юрій програв своєму молодому візаві лише за спробами, хоча і показав свій найкращий результат в сезоні. Переміг в секторі для стрибків у висоту серед чоловіків господар змагань Ярослав Баба, встановивши новий рекорд Меморіалу – 2м31см.

 

Марія Шаталова з показником 9:54.01 фінішувала сьомою на дистанції 3000м з перешкодами серед жінок. З особистим рекордом у стипль-чезі перемогу відсвяткувала представниця Ефіопії Алему Біртукан – 9:30.25.

 

Переможниця минулорічної юнацької Олімпіади з метання спису Катерина Дерун вже не вперше випробовує свої сили у компанії елітних атлеток. У Празі Катя змагалася в одному секторі з олімпійською чемпіонкою та рекордсменкою світу Барборою Шпотаковою. Чешка впевнено перемогла з результатом 65м77см, встановивши свій особистий рекорд нинішнього сезону. А Катерина Дерун фінішувала десятою з найкращою спробою на 51м99см.

Попередня статтяЛегкоатлетичний вік-енд у виконанні українців
Наступна статтяВалерий Александров: «Первый в истории Украины чемпионат мира готовят лишь три человека»