Луцька Десятка

221

В обласному центрі Волинської області 26 червня 2011 року Луцька міська рада проводить уже традиційні всеукраїнські, а у цьому році вже VІ міжнародні змагання зі спортивної ходьби на 10 кілометрів під назвою «Луцька десятка». Ці змагання присвячуються Дню Конституції України та Дню молоді. На жаль, в Україні не так багато спеціалізованих змагань зі спортивної ходьби. Тому дуже приємно, коли на світ народжується нове легкоатлетичне свято, в яке організатори буквально вкладають свою душу. Саме такі змагання, за ініціативи Володимира Яловика і Миколи Калитки, з’явились шість років тому в одному з найстаріших міст України – місті Луцьк.

 

До речі, “Луцька десятка” цілком закономірно з кожним роком набуває усе більшої популярності і має вже статус міжнародного турніру. І це не дивно, адже саме на Волині виросли майстри спортивної ходьби, чиї імена відомі далеко за межами нашої країни. Учасниками Олімпійських ігор з цього виду спорту були і волинянки Валентина Савчук і Надія Боровська. І нині в області росте ціла плеяда молодих талановитих скороходів, котрі уже в найближчі роки захищатимуть спортивну честь і області, і України на багатьох міжнародних змаганнях.

 

Змагання відбуватимуться у центрі міста. Траса прокладена  головним проспектом Луцька – проспектом Волі. Рух транспорту припиняється, і переповнена автівками вулиця за мить перетворюється на спортивну арену. Стартують і фінішують учасники змагань біля головного корпусу Волинського національного університету ім. Лесі Українки. Там же розташований пам’ятник великому кобзареві Т. Г. Шевченко.

 

 

 

 

У змаганнях беруть участь спортсмени областей України, ФСТ та відомств України, управління з фізичного виховання та спорту МОН України, збірні міст, районів Волинської області, а також зарубіжні команди Білорусі, Російської федерації, Молдови, Лівану за запрошеннями.

Змагання проводяться в наступних вікових групах:

Чоловіки, юніори

Жінки, юніорки

1991 р.н. і старші

1991 р.н. і старші

1992 р.н. і молодші

1992 р.н. і молодші

 

 

 

До програми змагань входить ходьба на 10 км для чоловіків, жінок і юніорів та 5 км для юніорок.

 

Учасники, які посядуть 1-е, 2-е, 3-є, місця будуть нагороджені медалями і дипломами відповідних ступенів. Учасники-переможці серед чоловіків і жінок нагороджуються пам’ятними кубками. Чоловіки і жінки, які посіли 1-6 місця отримують фінансові винагороди та призи від спонсорів.

 

 

Спонсори змагань: ВАТ «Луцьксатехмонтаж»; ТзОВ «Телеком-Сервіс»; кафе «Росинка», магазин «Автотурист»; ТзОВ ВКФ «Євробуд»; Волинський обласний благодійний фонд «Миколи Яручика»;ПП «Етнасофт»; ТЗОВ “Апельсин”; ТМ “Щедрий Дар”; ТМ «Маринадо».

 

Зареєструватись або отримати детальну інформацію можна

електронною поштою: lutska10@gmail.com,

або за телефонами: +380 332 777918;  +380 97 1550668.

Зарубіжні спортсмени мають привезти державний прапор своєї країни.

 

Попередня статтяРємєнь реваншувалася
Наступна статтяЧемпіонат США