Чемпіонат України. День другий. Феєричні стрибки Рибалко і нормативи А ще до фіналів.

216

На донецькому РСК «Олімпійський» завершився другий день чемпіонату України з легкої атлетики. Найбільш вражаючим показником дня став результат Вікторія Рибалко в секторі для стрибків у довжину серед жінок.

 

Запоріжанка, котра зараз навчається та працює у США виконала лише дві спроби. У першій з них Віка приземлилася на позначці 6м70см. Далі Рибалко виконала лише один із фінальних стрибків у виграла змагання з особистим рекордом 6м87см. Попутний вітер був просто ідеальним для показання високого результату +2.0 метри на секунду. Срібна та бронзова призерки змагань Вікторія Молчанова та Інна Ахкозова показали абсолютно однакові результати – 6м46см.

 

 

 

Okunyeva_Donetsk2011В секторі для штовхання ядра серед чоловіків чергову перемогу здобув Андрій Семенов. Одесит став чемпіоном України з результатом 20м63см. Другим у цьому виді програми фінішував Андрій Бородкін – 19м75см.

 

Оксана Окунєва виграла жіночі стрибки у висоту, подолавши планку на позначці 1м93см. Ірина Михальченко посіла друге місце зі своїм найкращим показником нинішнього сезону – 190см. Віта Паламар продемонструвала швидке відновлення після народження сина, завоювавши бронзу – 1м87см.

 

Першою на фініші фінального забігу жіночої 400-метрівки була Юлія Олішевська – 53.08сек. Серед чоловіків чемпіоном України з бігу на одне коло став Володимир Бураков – 46.70сек.

 

Yosypenko_Donetsk2011Людмила Йосипенко закінчила жіноче семиборство зі своїм найкращим показником літа 2011 року – 6318 очок . На сьогоднішній день результат броварчанки – одинадцятий у світовому топ-листі. Євген Нікітін переміг серед десятиборців, набравши у сумі дводенних змагань 7795 пунктів. Олексій Касьянов виступав лише в окремих видах програми, але порадував високими, як для себе, показниками в секторі для штовхання ядра (15м12см) та в стрибках з жердиною (4м80см).

 

Rabchenyuk_Donetsk2011Гідними результатами впродовж другого дня змагань відзначилися атлети, котрі стартували лише в попередніх забігах. Так Анастасія Рабченюк виконала норматив А відбору на чемпіонат світу та Олімпійські Ігри на дистанції 400 метрів з бар’єрами серед жінок, вигравши свій забіг з результатом 54.75сек. Серед чоловіків на цій же дистанції бронзовий призер чемпіонату Європи Станіслав Мельников також вже у попередньому забігові розміняв рубіж у 50 секунд – 49.71сек. Норматив А відбору до головних легкоатлетичних стартів виконала і віце-чемпіонка світу та Європи в закритих приміщеннях з бігу на 800 метрів Тетяна Петлюк. У попередніх забігах на два кола киянка показала найкращий результат серед учасниць – 1:59.79сек.

Результати чемпіонату України з легкої атлетики в повному обсязі можна відстежувати наживо на офіційному сайті ФЛАУ.