Антоніна Єфремова: «На чемпіонаті світу економити сили досить небезпечно».

272

Завершилося перше коло чемпіонату світу з бігу на 400 метрів серед жінок. Антоніна Єфремова, вигравши свій забіг з результатом 51.35сек, потрапила до півфіналу з третім показником серед усіх учасниць.

 

«З першим завданням на Тегу я впоралася на відмінно, – говорить Тоня після забігу у мікст-зоні. – Доріжку випробувала, – ніби то нормально підходить. Єдине що насторожувало, то це стан ще під час розминки. Все було на диво дуже добре і легко.
 

Так такому станові потрібно радіти, а не насторожуватися…

Мене і тренер заспокоював, мовляв, це добре. Але не хвилюватися перед чемпіонатом світу – неможливо. Для мене перемога в забігові чемпіонату світу – це вже маленька перемога. Тепер і настій більш-менш при піднятий і трохи впевненості додалося.
 

Бігла по дистанції економно, чи все ж таки так, аби н6апевне потрапити у наступне коло?

Я не можу сказати, що бігла в повну силу, але й не занадто розслаблялася. На чемпіонаті світу економити сили досить небезпечно. Тут навіть на останніх метрах не дозволяєш дати собі слабинку. Суперниці можуть вискочити із-за спини в будь-яку мить. Так що я б сказала, що забіг я відпрацювала саме так, як і потрібно.  У двох наступних колах вже доведеться попрацювати сильніше, звісно, це з розрахунком на те, що я все ж таки потраплю до фіналу.
 

Ти сьогодні змінила зачіску, заплівши дуже симпатичні коски на африканський манер. Це частина жіночого підходу до чемпіонату світу?

Знаєте, минулого року на чемпіонаті Європи в Барселоні я це робила перед усіма забігами і навіть перед естафетою, і там, якщо ви пам’ятаєте, мені щастило. Нехай це буде на удачу й у Тегу. Втім, я ще подумаю з якою зачіскою стартуватиму у на півфіналі (сміється)»

 

Наталя Пигида також потрапила до півфіналу жіночого бігу на 400 метрів з десятим результатом серед усіх учасниць. У своєму забігові киянка фінішувала третьою – 51.67сек

 

«Наталю, пройшовши перше коло, ти виконала програму-мінімум на Тегу. Довелося докласти зусиль чи змогла впоратися із завданням більш-менш легко?

Забіг контролювала так, аби не випасти з четвірки перших на фініші, які напряму проходили до наступного кола змагань. Трохи сил зекономила, але це ще важче. Інша справа, – став і біжиш, що є сил. А тут маєш себе стримувати, аби бодай не викластися на першій половині дистанції.
 

Ти маєш чималий міжнародний досвід, але на дистанції 400 метрів в індивідуальному виді стартувала вперше. Мандражувала?

Мандраж з’явився сьогодні вдень, хоча і невеликий. Ми живемо в одному блоці з марафонками, так вони як раз повернулися з траси і почали ділитися враженнями. Звісно, і я дещо перейнялася емоціями чемпіонату світу. Тетяна Головченко, хоча і після марафону, а першою зрозуміла, що мені ці розповіді сьогодні слухати ні до чого.  Я лише дорогою на стадіон змогла переключитися на бойовий лад. Далі також будемо боротися. Як сказав мені тренер: «Вийди у півфінал, а там борись, як за медаль.»  Там уже дівчата бігтимуть на результат»
 

Ще Одна українська бігунка на 400м Ксенія Карандюк фінішувала у своєму забігові передостанньою з результатом 54.10сек. Звісно, перше коло в індивідуальному виді стало для Ксенії останнім.

 

«Ксеніє, які відчуття після такого бігу?

Складно було бігти. Це вже кінець сезону, тому розраховувати на пристойний результат я не могла, але що я покажу такий повільний час – навіть думати не могла.
 

Ти потрапила на чемпіонат світу в останній момент після перемоги на фіналі Національного Кубку у Вінниці. До Тегу ти прилетіла, як учасниця естафети 4х400м. Чому вирішила виступти в індивідуальному виді.

Рішення про мій виступ у забігові приймали наші тренери. Я, насправді, налаштовувалася і готувалася лише до естафетного бігу. Під індивідуальний старт потрібно було б зробити набагато більше роботи, та ще й іншої направленості.
 

Проте тепер ти можеш по вихвалятися, що бігла в одному забігові з Санею Річадрс-Росс. Такий досвід дорого вартий!

Мені дуже сподобалося, як біжить Саня. У неї своя тактика, як на мене, дуже цікава. До позначки 200м Саня бігла дуже швидко, а потім скинула швидкість, пропускаючи суперниць. Потім вона знову всіх нагнала. Так що ось такий маленький секретик американки мені вдалося помітити навіть під час бігу.
 

Як думаєш, після такого забігу, будеш готуватися до естафети.

Готуватися буду в будь-якому разі, а ось чи ставити мене в наш квартет 4х400 метрів вирішуватимуть тренери. Хотілося б вірити, що вони зроблять вибір на мою користь.»