Рабченюк, Тітімець та Ярощук про участь у забігах чемпіонату світу

315

Закінчилося перше коло жіночого бігу на 400 метрів з бар’єрами. Усі три українські учасниці пробилися до півфіналу цієї дисципліни. Найкращий час із наших бар’єристок у фіналістки пекінської Олімпіади Анастасії Рабченюк – 55.08. Ганна Тітімець у забігові показала 55.40сек, Ганна Ярощук – 55.99.

 

«Настю, що у тебе сталося на першому бар’єрі? – звертаюся до Анастасії Рабченюк.

Нинішнього сезону у мене і справді існують проблеми з подоланням першого бар’єру. Так і сьогодні половину дистанції пробігла «не своєю ногою». Добре, що мені все одно, якою ногою йти на бар’єр. Я навіть не очікувала, що з такими збоями по дистанції покажу такий високий результат. Перевіркою своєї фізичної форми у забігові я задоволена. Функціональний стан високий. Я цілком нормально адаптувалася вже до цього часу. Без проблем засинаю увечері і прокидаюся о 8-9 годині ранку. Проблеми збою біоритмів зараз немає. Пам’ятаю, на чемпіонаті світу в Осаці було зовсім сутужно саме в цих питаннях. Мабуть, збір в Бусані зіграв свою позитивну роль, бо аби бігти довелося на 4-5 день після прильоту, нам би всім тут було непереливки. Боротися потрібно з однією-єдиною помилкою на відрізку до першого бар’єру. Сьогодні для мене була просто апробація стадіону і доріжки в змагальних умовах. Мій головний приціл – на завтрашній біг. Будемо боротися за фінал.»

 

 

Ганна Тітімець потрапила до півфіналу жіночого бігу на 400 метрів з бар’єрами з 9-им результатом, фінішувавши в забігові за 55.40сек.

«Ну дуже хотілося потрапити до півфіналу, – говорить Ганна Тітімець у мікст-зоні. – Хоча я була впевненою, що мені це вдасться зробити. Щоправда, біглося мені сьогодні дуже нелегко, не через фізичний стан, а через відповідальність. На Універсіаді мені не вдалося реалізуватися, тому тут хочеться показати особистий рекорд. Погода стала трохи некомфортною. Я розумію, що людям хочеться сонечка, але з його появою встановилася нестерпна задуха. Дихати нічим, піт стікає струмочками, але з усім цим ми будемо боротися. Знаю, що для потрапляння у фінал мені потрібно буде стрибнути набагато вище голови і пробігти за власним рекордом. Функціонально я готова до цього, так що будемо старатися.

Аню, У тебе була дуже складна акліматизація після перельоту з України в Китай, де ти виступала на Універсіаді. Минулося?

Ніби то минулося. Звикла уже й до їжі, й до сну, й до тутешніх погодних умов. Мабуть, на Універсіаді здоров’я підкачало через те, що я ніколи нікуди далеко ще не виїжджала. Змагання – лише по Європі, збори – тільки в Ялті. Ми навіть в Кисловодськ не їздили. Тому мені і було так складно перенести суттєві зміни і в погоді, і в часі. Зараз уже все гаразд. Тепер потрібно просто швидко бігати, що я і старатимуся зробити півфіналі чемпіонату світу.»

 

Ганна Ярощук також воралася із завданням потрапляння до півфіналу напряму, фінішувавши у своєму забігові третьою з результатом 55.90сек.

«Мені біглося трохи важкувато, – констатує у мікст-зоні Ганна Ярощук. – У мене зазвичай хвилювання перед першим забігом набагато більше, аніж перед наступним бігом у наступному колі змагань. До того ж я бігла по першій доріжці. Для мене це не вперше, а все ж таки нюанс… Хоча, переді мною бігла Нікейша Вілсон, і я добре знала, якщо триматимуся за нею, до стовідсоткове потрапляння у півфінал мені буде забезпечено. Не можу сказати, що витратила усі сили на забіг. Тут не варто було викладатися на повну. Але бігла так, щоб пройти перше коло змагань напевне і щоб у на півфіналі я мала хорошу і зручну доріжку. Аби пробитися до фіналу, потрібно буде зробити щось на межі неймовірного.

Як відчуваєш, ти вже відновилася після Універсіади?

Цілком. Я б не сказала, що перемога на Універсіаді далася мені дуже важко. Також у забігові я трохи перехвилювалася, але вже у фіналі почувалася абсолютно впевнено. Потім ми з тренером аналізували міг біг і одностайно дійшли висновку, що в Чшеньджені я провела досить грамотний біг. Та й ту ніби то все поки йде добре.»