Чемпіонат світу. День четвертий. Вечірня програма у виконанні українців.

294

У вечірній програмі четвертого дня чемпіонату світу з легкої атлетики у південнокорейському Тегу завершилася дводенна боротьба семиборок.  В останньому виді програми (біг на 800 метрів) дівчата вирішували долю нагород. Наталя Добринська стартувала у третьому, найсильнішому забігові. Два кола стадіоном олімпійська чемпіонка з України подолала за 2:11.34сек, встановивши особистий рекорд. Людмила Йосипенко фінішувала слідом за переможницею другого забігу з результатом 2:14.37сек. Аліна Фьодорова пробігла вісімсотметрівку за 2:18.51сек.

За підсумками семи видів Наталя Добринська набрала суму 6535 очок і посіла п’яте місце. Людмила Йосипенко фінішувала десятою у загальному заліку з результатом 6263очки. Аліна Фьодорова – 21-ша – 5908 очок. Чемпіонкою світу в жіночому семиборстві стала росіянка Татьяна Чернова з особистим рекордом 6880очок. Британка Джессіка Енніс здала свої повноваження найсильнішої семиборки світу на нинішній момент, задовільнившись срібною нагородо (6751). Бронза у німкені Дженніфер Озер (6572).

 

 

Закінчилися півфінальні забіги на дистанції 400 метрів з бар’єрами серед жінок та чоловіків. Із чотирьох представників України у півфіналах цієї дисципліни до вирішального кола чемпіонату світу потрапила фіналістка пекінської Олімпіади Анастасія Рабченюк. Формула виходу до фіналу була такою: із кожного з трьох півфіналів двоє перших виходять у фінал напряму і ще двоє добираються за часом. Настя у своєму забігові фінішувала третьою з результатом 55.06сек., який і закрив вісімку найсильніших. Найкращий результат у другому колі жіночого бігу на 400 метрів з бар’єрами показала чемпіонка світу Лашинда Демус зі США 53.82сек. Ганна Ярощук, фінішувавши у своєму забігові четвертою з результатом 55.09, посіла у підсумку 10-те місце. Ганна Тітімець закінчила свої виступи на чемпіонаті світу в Тегу з показником 55.82сек у третьому півфіналі. Станіслав Мельников у першому півфіналі чоловічого бігу на 400 метрів з бар’єрами фінішував шостим – 49.74сек.

Ще однією фіналісткою, але вже на дистанції 1500 метрів серед жінок стала бронзова призерка пекінської Олімпіади Наталя Тобіас. У другому півфіналі донеччанка фінішувала третьою з результатом 4:07.99сек. Анна Міщенко із завдання фінішувати у п’ятірці перших або ж бути серед двох щасливиць, котрі доберуться до вирішального забігу, не впоралася. У суто тактичній боротьбі харків’янка фінішувала восьмою у першому півфіналі з результатом 4:09.78.