Чемпіонат світу. День шостий. Ранкова програма у виконанні українців.

269

Ранкова програма п’ятого дня чемпіонату світу з легкої атлетики у південнокорейському Тегу була досить насиченою для української збірної. Одразу десять наших легкоатлетів проходили кваліфікаційні раунди в секторах для стрибків у висоту серед жінок, штовхання ядра серед чоловіків, метання спису серед жінок та з бігу на 200 та 800 метрів серед жінок.

 
 

Усі три представниці України на жіночій двохсотметрівці пройшли крізь перше кваліфікаційне коло. Найкращий результат з наших дівчат показала переможниця командного чемпіонату Європи з бігу на 200 метрів Марія Рємєнь, котра пробігла дистанцію за 22.77сек. У підсумку кваліфікаційних забігів це восьмий показник. Христина Стуй для виходу в наступне коло змагань змушена була одразу в забігові встановлювати особистий рекорд – 22.92сек, покращивши своє попереднє досягнення на одну соту. У півфінал Христина вийшла з тринадцятим результатом. Єлізавета Бризгіна у своєму забігові, хоча і показала найгірший час з майбутніх півфіналісток – 22.70сек – а все ж зуміла фінішувати четвертою і таким чином вирішила питання проходження першого кола чемпіонату.

 

У забігах на 800 метрів серед жінок, як і на двохсотметрівці, також брали участь троє наших дівчат, але після першого кола змагань Україна в цьому виді має одну втрату. Через травму ступні Тетяна Петлюк була змушена зійти з дистанції. Киянку доставили у медичний центр чемпіонату на ношах. Юлія Кревсун та Лілія Лобанова фінішували у своїх забігах третьою та четвертою з результатами 2:01.88 та 2:02.84 відповідно і виконали завдання мінімум виходу до півфіналів. Найкращий результат у першому колі жіночого бігу на 800 метрів показала Джанет Джепкосгей із Кенії 1:59.37сек.

 
Традиційно невдало виступив у секторі для штовхання ядра серед чоловіків чемпіон України Андрій Семенов. Перші дві кваліфікаційні спроби одесита були невдалими, а у третій Андрій послав ядро на позначку 19м45см, що занадто далеко від кваліфікаційного нормативу 20м60см. У підсумку Семенов посів 22 місце з 27-ми учасників у двох кваліфікаційних потоків. Найкращий результат у кваліфікації показав німець Девід Шторль, котрий встановив особистий рекорд 21м50см. Дванадцятку найсильніших закрили показником 20м14см.

   

Віра Ребрик в секторі для метання спису серед жінок також не потрапила до 12-ки фіналісток. У своїй найкращій третій спробі ялтинка наметала 58м50см і у підсумку фінішувала шістнадцятою. Найкращий результат у кваліфікації цієї дисципліни показала німкені Крістіна Обергфьоль 68м76см. Дванадцятку найсильніших закрили показником 59.65.

 

Не просіялися крізь кваліфікаційне сито чемпіонату світу в Тегу й обидві українські стрибунки у висоту. Норматив проходження до фінальних змагань у цьому виді становив 1м95см і його показали рівно 12 атлеток. Так що добору за результатами в цьому секторі не сталося. Віта Стьопіна у кваліфікації взяла висоту 1м92см, а юна Оксана Окунєва подолала планку на позначці 189см.

 

 

 

Попередня статтяЧемпіонат світу. День п’ятий. Лише спортивна ходьба.
Наступна статтяВіра Ребрик: «Мені дуже соромно перед тренером»