Сергій Бубка: «Україна планує подавати заявку на проведення офіційних міжнародних змагань з легкої атлетики на НСК «Олімпійський»

207

В інтерв’ю прес-службі ФЛАУ віце-президент IAAF, президент Національного Олімпійського Комітету України, легендарний український легкоатлет Сергій Бубка привітав усіх прихильників спорту із відкриттям НСК «Олімпійський».

 

«Ця подія – справді історична, адже НСК – центральна спортивна арена нашої країни. Стадіон має багате минуле, і я упевнений, що в недалекому майбутньому «Олімпійський» впише нові яскраві сторінки в історію спорту. І за дизайном, і за технічними параметрами ця арена гідна фіналу футбольного Євро-2012 – це визнав весь світ.
 
 

Від імені легкоатлетів хочу подякувати людям та організаціям, причетним до реконструкції стадіону, за можливість перетворити його на мультифункціональну арену з легкоатлетичним ядром та доріжками. Цей факт свідчить про те, що українська влада зацікавлена в подальшому розвитку і популяризації «королеви спорту» в державі та розбудові інфраструктури для цього виду спорту.
 
 

Легкоатлетичне обладнання для стадіону вже закуплене і доставлене в Україну. Якщо дозволятиме погода, воно буде встановлене вже найближчим часом. А одразу після завершення Євро-2012 на НСК «Олімпійський» почнеться додаткова реконструкція, і через півроку стадіон буде придатний для проведення легкоатлетичних змагань найвищого рівня. Українська легка атлетика, яка має чудові традиції – 74 нагороди на Олімпійських Іграх, з яких 30 золотих – отримає нову суперсучасну арену, аналогів якої в країні немає.
 
 

Тому найближчим часом столиця України планує претендувати на право проведення командного чемпіонату Європи, літнього чемпіонату Європи та літнього чемпіонату світу з легкої атлетики. Детальніші плани будуть окреслені після фіналу футбольного Євро.
 


 

 

Я переконаний, в очах легкоатлетичного світу Київ матиме багато переваг.
 
 

У спадок від футбольного Євро-2012 місто отримає готельну та транспортну інфраструктуру. Досвід проведення легкоатлетичних змагань країна має досить солідний – більше 20 років у Донецьку відбувається турнір «Зірки жердини», а на стадіоні у Ялті та в манежі у Сумах – престижні міжнародні турніри з метань та багатоборства, міжнародні матчеві зустрічі. Проведення у Донецьку юнацького чемпіонату світу 2013 року принесе цінний досвід організації турнірів під егідою IAAF.

НСК «Олімпійський» дуже зручно розташований у центрі міста, між двома станціями метро, поруч із транспортною розв’язкою та в межах 5-10 хвилин їзди до більшості готелей. Це зручно для атлетів, вболівальників та членів сім’ї IAAF. Розминочний стадіон – комплекс «Атлет», а також метальне поле розміщені просто на території НСК, за 150 метрів від змагальної арени.
 
 

Окрім того, Київ буде цікавий і в контексті світової стратегії розширення географії легкої атлетики – адже востаннє офіційні міжнародні змагання відбувалися у місті більше 40 років тому. А головне, що проведення в Києві турніру європейського чи світового дасть поштовх для розвитку легкої атлетики в усій 47мільйонній країні».