Кастер Семеня тренуватиметься під керівництвом Мутоли

300

Чемпіонка світу 2009 року та віце-чемпіонка світу 2011 року з бігу на 800м Кастер Семеня оголосила про зміну тренера. Відтепер південноафриканська середньовичка, котра добре відома світові через гендерний скандал, тренуватиметься під керівництвом легендарної Марії Мутоли.

 

 

Питання можливості такої співпраці дівчата обговорювали ще до початку чемпіонату світу в Тегу, перед яким Олімпійська чемпіонка Сіднея дала Кастер кілька  дуже корисних порад щодо заключної стадії підготовки до світової першості в Кореї. Мутола завжди була для південноафриканки кумиром, тому після закінчення чемпіонату Семеня сама запропонувала мозамбікській легенді стати її наставником.

 

 

«Коли Марія відповіла мені згодою, я була дуже щасливою, – говорить Кастер Семеня. – Свого часу Мутола була майже непереможною на дистанції 800 метрів, тому я можу багато чому у неї навчитися.»

 

Mutola_Maria_onThackПерелік перемог і досягнень Марії Мутоли, і справді, не може не вражати. Через силовий біг представницю Мозамбіку нерідко називали «Мапуту експресом». У 2000ому Марія стала переможницею Олімпійських Ігор, а в «довідок» до найголовнішого спортивного титулу десять разів вигравала чемпіонати світу, три із яких на стадіонах, а 7 – у закритих приміщеннях.

 

 

«Я намагатимуся використати увесь свій досвід, аби допомогти Кастер Семеня цілком зрозуміти, що означає досягти спортивної вершини, – говорить Марія Мутола. – На жаль, потрапити туди, куди легше, аніж утримуватися там тривалий час. Попереду у нас чимало справ, особливо якщо ми маємо на меті перемогу на майбутній Олімпіаді в Лондоні. Кастер потрібно зробити останній крок, аби стати професійною спортсменкою.»

 

Менеджер Кастер Семеня – Юкка Хакконен –  наголосив, що його підопічна самостійно прийняла рішення про зміну тренера. «Особисто я знаю Марію з 1991 року, – сказав Юкка. – Для мене вона була і є найкращою бігункою на дистанції 800 метрів. Я впевнений, що у своїй тренерській діяльності Мутола буде так само серйозною і відповідальною, як і на біговій доріжці.»