Наукова допомога від автомобілістів

241

Федерація легкої атлетики США продовжує удосконалювати науковий підхід до тренувального процесу своїх підопічних. Цього разу USATF почала співпрацювати з німецьким автомобільним концерном BMW, який розробив спеціальну відеокамеру dual-vision.

 

Новинка допоможе аналізувати усі рухи атлета під час тренувального процесу без тривалої обробки. Атлети та тренери зможуть отримувати біомеханічні дані вправ безпосередньо за кілька секунд. Камера працює в режимі 60 кадрів за секунду. Відео з неї передаватиметься на комп’ютер, а під час його повторного перегляду одразу видаватимуться дані про кути вильотів снарядів, згибів суглобів, швидкість руху, тощо.

 

Філ Чітем, котрий в Олімпійському комітеті Сполучених Штатів відповідає за розвиток наукових технологій, відзначив, що новітній пристрій буде особливо корисним для технічних видів, зокрема метань та стрибків. «Розроблена система дозволить за лічені секунди зробити глибокий технічний аналіз. Приміром, ми зможемо чітко бачити момент відриву спису від руки атлета, а отже проаналізувати кут вильоту, атаки і висоту випуску снаряда, а помилки корегувати не після кількаденної обробки даних, а одразу під час тренування.»