ІААФ визначила міста-господарі всесвітньої легкоатлетичної серії 2014

239

На ранковому засіданні третього дня ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій в Монако було визначено міста, де у 2014 році відбуватимуться змагання IAAF World Athletics series.

 

 

Чемпіонат світу з півмарафону 2014 прийматиме датський Копенгаген (дати змагань уточнюватимуться).  На проведення цього чемпіонату свою кандидатури виставляли і російські Чебоксари. Міністр спорту та культури Копенгагена Піа Аллєрслєв після оголошення результатів сказав: «Мене переповнюють почуття. Копенгаген завжди любив приймати змагання на кшталт цих, а бути столицею чемпіонату світу з напівмарафону для нас велика честь. Ми сподіваємося не лише зібрати найпрофесійніших атлетів на ці змагання, а й залучити до пробігу звичайних мешканців Копенгагена.»

 

 

 

Континентальний Кубок ІААФ (колишній Кубок світу) відбудеться 13-14 вересня 2014 року в марокканському Марракеші. Наваль Ель Мутавакель, член ради ІААФ і водночас член заявочного комітету Марракеша наголосив: «Після чемпіонату світу з кросу 1998 та чемпіонату світу серед юнаків 2005 ми надзвичайно щасливі примати у своєму місті наступний великий старт. Ми вже маємо цінний досвід проведення турнірів подібного рівня, але з іншого боку у нас вистачає ноу-хау. У нас є чудові всі необхідні можливості, включаючи прекрасний стадіон та комфортні умови для проживання. Я впевнений, що Континентальний Кубок у Маракеші буде абсолютно успішним турніром.»

 

 

На проведення юніорського чемпіонату світу 2014 року донедавна претендували ще три міста: Казань (Росія), Багами та Юджин (США). Втім Багами зняли свою кандидатуру через фінансові проблеми, а Казань не підтвердила свій «лист наміру» претендувати на проведення цього юніорського старту. Таким чином Юджин, будучи єдиним кандидатом на проведення юніорського чемпіонату світу 2014 року, надав для Міжнародної легкоатлетичної федерації усі необхідні гарантії, аби прийняти у себе цей турнір. Змагання IAAF Athletics series повернуться в США після 22-річної перерви. Востаннє Сполучені Штати приймали на своїй території чемпіонат світу з кросу ще в далекому 1992 році.

 

 

Прийняти чемпіонат світу з легкої атлетики в закритих приміщеннях 2014 року ІААФ довірила польському Сопоту , але Польща має ще надати до міжнародної легкоатлетичної асоціації певні фінансові гарантії. Хорватський Загреб зняв свою кандидатуру із заявки у зв’язку з фінансовими труднощами. А ось поляки «взяли» не лише вражаючими досягненнями своїх атлетів протягом останніх років, а й новою критою ареною, зведеною лише рік тому. Новітнє покриття Mondo – багатообіцяюче не просто на високі результати світового рівня, а й на нові світові ре

Попередня статтяУкраїнські стаєри відзначилися в Польщі
Наступна статтяЛондон переміг у дуелі з Дохою