Лондон переміг у дуелі з Дохою

266

На вечірньому засіданні третього дня чергової Ради ІААФ було обрано місто, де пройде чемпіонат світу з легкої атлетики у 2017 році.  Вперше за останні роки перед радою постав насправді складний вибір. Обидва міста-кандидати Лондон і Доха представили Міжнародній легкоатлетичній асоціації потужні проекти. Свого часу ІААФ навіть запропонувала претендентам, аби переможець заявки прийняв у себе легкоатлетичний чемпіонат світу 2017, а інше місто стало б господарем наступного світового форуму, однак жодна з команд-заявників на такий компроміс не погодилися. У підсумку кількістю голосів 16 проти 10 Рада віддала право проведення чемпіонат світу з легкої атлетики 2017 Лондону.

 

На підсумковій прес-конференції президент ІААФ Ламін Діак відзначив, що ще жодного разу за часи його президентства довкола подачі заявки на чемпіонат світу не було такого ажіотажу.

 

«Я щасливий від того, що сьогодні ми зробили такий вибір, – сказав Діак. – Тепер ми маємо працювати разом. Тим паче, що під час презентації Лондон Себастіан Коу пообіцяв, не лише легалізацію головної олімпійської арени Лондона під легку атлетику, а й потужну міжнародну програму, яка надихне юне покоління на заняття легкої атлетикою. І стосується це не лише дітей із Великої Британії, а й з усього світу.  ІААФ завжди підтримувала бачення Лондона щодо розвитку програми Дитячої легкої атлетики ф ми багато чого можемо створити й удосконалити за останні 5 років. Я думаю, у нас досить часу, аби зробити щось фантастичне. Я мрію, аби збірна  Великої Британії знову мала у своїх лавах багато видатних чемпіонів на середніх та довгих дистанціях, і вірю, що за п’ять років, що залишилися до чемпіонату світу в Лондоні, британці повернуть свої потужні традиції в цих видах. Якщо це колись зміг зробити Себ, не бачу жодних причин для того, аби хтось не повторив це знову.

І наостанок я б дуже хотів подякувати Досі за все, що вони зробили за цей час. Катар мав дуже потужну заявку, чудові нові ідеї і, головне, нестримне бажання прийняти чемпіонат світу і вивести ці змагання на новий рівень. Я щиро вірю, що Доха в майбутньому ще побореться за право приймати легкоатлетичні змагання такого рівня.»

 

 

Лорд Себастіан Коу в свою чергу щиро подякував ІААФ за довіру і пообіцяв, що, не зважаючи на чималі навантаження і роботу функціонера, він обов’язково знайде час, аби знайти і проконтролювати підготовку бодай кількох чоловіків, котрі можуть стати видатними бігунами на дистанції 1500 метрів.

«В будь-якому разі, – запевнив Коу, – у нас вже з’явилися сильні і перспективні жінки на цих дистанціях, що, власне, є непоганим стартом.

Я щиро хочу подякувати усім, хто брав участь у підготовці заявки Лондона до сьогоднішнього дня і хто був настільки переконливим під час сьогоднішньої презентації. Без мера Лондона Боріса Джонсона, без президента нашої федерації Еда Ворнера, без міністра спорту Хью Робертсона, без підтримки наших спортсменів Деніс Льюїс та Джодді Вільямз – наша перемога була б неможливою.»