Наталя Добринська: «Підготовку до зими розпочали в Португалії»

206

Цими днями частина української легкоатлетичної збірної України готується до олімпійського сезону 2012 року на учбово-тренувальній базі Португалії. Як проходить підготовка вдалося дізнатися у олімпійської чемпіонки з легкоатлетичного семиборства, капітана нашої збірної на чемпіонаті світу в корейському Тегу Наталі Добринської.

 

Думаю, кожен, хто знаходиться зараз в Португалії, може сказати, що підготовка до наступного змагального сезону йде за планом, – одразу завірила Наталя. – Ми з тренером знаходимося на цьому зборі вже чимало часу. Після літнього сезону я трохи відпочила, потім почала потихеньку втягуватися у тренувальний процес, але справжню підготовку до зимових змагань ми почали лише в Португалії.

 

 

На умови не скаржитеся?

На цій базі ми вже не вперше.  Вона розкішна. Тренувальний стадіон має чимало спеціалізованих куточків. Доріжка з нахилом, тренажерна зала, поруч океан, від якого повітря не лише приємне й чисте, але ще й корисне для дихання, пляжі з золотим піском, де ми залюбки виконуємо спеціальну роботу, займаючись босоніж і не боючись поранитися… Чудове харчування, прекрасні умови проживання, – нема до чого придратися. Не дарма тут зараз збирається чимало атлетів з різних країн. Росіяни вже давно облюбували це місце, поруч з нами тренуються і вони, і німці, і поляки, – повний інтернаціонал. Цього року вперше тут така велика українська команда. Ми щиро дякуємо керівництву збірної за можливість почати підготовку до зимового сезону з такого мажорного настрою. Більш того, на цьому зборі ми ще більше здружилися і почуваємося єдиною і дуже дружньою командою поруч з іншими збірними.

 

 

 

Чи все заплановане вдається зробити?

Навіть з лихвою (сміється). Сили тут відновлюються дуже швидко. Ми щойно почали повноцінну підготовку, а я вже встигла набрати доволі непогану спортивну форму.

 

 

Ти готуєшся до зимового сезону?

Обов’язково! Не зважаючи на те, що влітку Олімпійські ігри, ми вирішили не пропускати зимовий чемпіонат світу. Наскільки я знаю, до нього готуються й усі мої головні суперниці, включаючи чинну чемпіонку світу росіянку Тетяну Чернову та чинну чемпіонку Європи британку Джессіку Енніс. Щоправда, до чемпіонату світу в закритих приміщеннях мені ще доведеться пройти відбір. Справа в тому, що в березні у Стамбулі змагатимуть лише вісім багатоборок. Троє – володарки трьох найкращих результатів минулого літа. Я до цього переліку не потрапляю. Двоє атлеток будуть запрошені Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій, а ще троє полетять до Туреччини за найкращими показниками нинішньої зими.

 

 

Гадаю, ІААФ залишить таки спеціальне запрошення для Олімпійської чемпіонки…

Це було б цілком логічно (сміється). Але якщо серйозно, ми розраховуємо відібратися насамперед завдяки високому результатові. Традиційно я виступатиму впродовж зимового сезону в окремих легкоатлетичних дисциплінах, а п’ятиборство робитиму вже на чемпіонаті України в Сумах. Така стратегія підготовки і виступу на змаганнях мені цілком підходить. Вона випробувана роками, тому і зраджувати їй не станемо.

 

Попередня статтяУкраинский Хмель в английском «Челси»
Наступна статтяЛебідь сьомий в Брюсселі