Кубок України. День перший. Мельниченко фінішує з другим результатом світового топ-листа

211

У Запоріжжі закінчився перший день Кубку України з легкої атлетики. Високі результати показали наші дівчата у короткому спринті, бігу на 1500м та п’ятиборстві. У секторі для стрибків з жердиною серед жінок змагання закінчилися новим рекордом України серед юніорів.

 

 

Призерка першої юнацької Олімпіади Анна Шелех стала тріумфаторкою зі стрибків з жердиною серед жінок. Свій особистий рекорд для закритих приміщень донеччанка поліпшила одразу на 18см, а літній – на десять. Висоти 4.20 та 4.40 Шелех подолала з перших спроб. Висоту 4.50 – пропустила, піднявши планку одразу на позначку зимового рекорду України. Втім, 4м53см Юній стрибунці поки що не підкорилися. Другою з показником 4.30 фінішувала чинна рекордсменка України Наталя Мазурик.

 

 

 

У фіналі бігу на 60 метрів серед жінок традиційно розгорнулася дуель між двома одногрупницями Марією Рємєнь та Олесею Повх. Леся, котра є лідером європейського сезону (7.15сек), цього разу фінішувала другою, пробігши дистанцію за 7.19сек. Марія ж свій результат нинішнього сезону значно поліпшила, вигравши Кубок України з результатом 7.17сек. Рємєнь так і залишилася на другій позиції європейського топ-листа, а ось у світовому піднялася на четверте місце. Третьою на фініші жіночого фіналу на 60 м була Вікторія П’ятаченко – 7.36сек.

 

 

Melnychenko_Hanna_Zaporizhzhya2012З другим результатом сезону в світі жіноче п’ятиборство завершила Анна Мальніченко. Сума полтавчанки – 4513 очок. Першою у світовому топ-листі поки що залишається росіянка Єкатєріна Большова (4746 очок). Ганна ж почала сьогоднішній старт дуже потужно. На дистанції 60 метрів з бар’єрами вона лише двома сотими секунди поступилася своєму особистому рекордові, фінішувавши за 8.35сек. В секторі для стрибків у висоту, подолавши планку на позначці 1м80см, Мельніченко відмовилася від подальших спроб. Ядро українська багатоборка послала на 13м18см, а в секторя для стрибків у довжину приземлилася на позначці 6м14см. На дистанції 800м Ганна встановила власний рекорд для закритих приміщень – 2:17.86сек. Підсумкова сума, набрана полтавчанкою, лише на 23 очки поступається її особистому рекордові з легкоатлетичного п’ятиборства, який Ганна встановила рівно 5 років тому в італійській Анконі.

 

 

Третій результат сезону в Європі й світі показала на дистанції 1500 метрів серед жінок Анжеліка Шевченко. Донеччанка виграла Кубок України з результатом 4:08.30сек. Двадцятирічна Світлана Шмідт фінішувала другою за 4:08.93сек.

 

 

В секторі для стрибків у довжину першість виборола багатоборка з Київської області Інна Ахкозова з результатом 6м42см, вигравши 2 сантиметри у двадцятирічної Маргарити Твердохліб (6м40см). У чоловіків у цьому виді програми з доволі скромним показником – 7м57см – переміг Максим Москаленко.

Бронзовий призер пекінської Олімпіади зі стрибків з жердиною Денис Юрченко став переможцем Кубку України з результатом 5м50см.

 

 

Всі результати зимового Кубку України з легкої атлетики можна переглянути на офіційному сайті ФЛАУ за наступним посиланням.

 

Згодом у Фото Галереї будуть розміщені фото турніру.