Кубок України. День другий. Касьянов стає лідером світового сезону

216

В Запоріжжі закінчився Кубок України та Кубок України з багатоборств у закритих приміщеннях. Другого дня змагань фінішували семиборці. Олексій Касьянов виграв Кубок України з найкращим результатом сезону в світі.

 

 

Запорізький багатоборець впродовж дводенної боротьби встановив 4 особистих рекорди для змагань під дахом. Одразу ж у першій дисципліні Касьянов повторив свій особистий рекорд на гладкій шістдесяти метрівці, подолавши дистанцію за 6.83сек. Згодом поліпшив особистий рекорд для залів у секторі для штовхання ядра на 18см, пославши сріблясту кулю на позначку 15м38см. Другий день багатоборної програми Олексій відкрив своїм новим рекордом на дистанції 60 метрів з бар’єрами – 7.92сек., скинувши з власного попереднього досягнення 7 сотих. У наступному виді програми – стрибках з жердиною підопічний Дмитра Льопи рівняв планку особистого зимового рекорду на 10см, подолавши висоту 4м80см. Єдиний вид, де Олексій суттєво не дотягнув до власного досягнення – стрибки у довжину. На нинішньому Кубку України Касьянов настрибав 7м62см, тоді як його особистий рекорд датується 2010 роком і становить 8м04см. В секторі для стрибків у висоту запоріжанин подолав 2м05см і відмовився від подальших стрибків, хоча особистий рекорд для залів у нього вище лише на 1см. Заключний вид семиборства – 1000м – Олексій пробіг за 2:45.44сек. У підсумку Касьянов набрав 6237 очок, що на 17 очок гірше його власного досягнення, яке насьогодні є національним рекордом України із зимового чоловічого легкоатлетичного семиборства. Втім, зі своїм запорізьким показником Олексій став лідером світового сезону, перевищивши нещодавній результат білоруса Андрія Кравченко на 32 очки.

 

 

 

Після тривалих травм з перемогою повернулася в сектор колишня чемпіонка світу серед юнаків та юніорів Ірина Коваленко. В Запоріжжі представниці місцевого спортклубу «Металург» підкорилася планка на позначці 1м89см. Чоловічі стрибки у висоту виграв чемпіон світу 2005 року Юрій Кримаренко зі стрибком на 2м25см. При чому Юрій, не взявши з першої спроби 2м28см, переніс дві спроби на 2.31, але, на жаль, вони також виявилися невдалими.

 

 

В секторі для потрійного стрибка серед жінок лише один сантиметр розділив переможницю та срібну призерку змагань. У підсумку з показником 13м81см на першу сходинку п’єдесталу піднялася Ганна Князєва. Руслана Цихоцька зі стрибком на 13.80 залишилася на другій позиції.

 

 

Біг на 400 метрів серед жінок виграла срібна призерка барселонського чемпіонату Європи з бігу на 200м Єлізавета Бризгіна. Результат киянки – 54.27сек. На вдвічі довшій дистанції перемогу відсвяткувала бронзова призерка пекінської Олімпіади з бігу на 1500м Наталя Тобіас – 2:07.24. Серед чоловіків першим на вісімсотметрівці став Ігор Давидов. Результат киянина – 1:51.59сек. Світлана Шмідт була найшвидшою з бігу на 3000 метрів серед жінок з показником 9:09.58сек.

 

Усі результати Кубку України з легкої атлетики можна переглянути на офіційному сайті ФЛАУ за наступним посиланням.

 

Фотографії з Кубку України дивіться у нашій фотогалереї.

 

Попередня статтяДебют удался
Наступна статтяБританці виграли матч п’яти країн