Чічерова – 2.06 в Арнштадті

239

Чемпіонка світу зі стрибків у висоту Анна Чічерова виграла свій восьмий старт поспіль. Востаннє росіянка поступилася Бланці Влашич 10 липня на етапі Діамантової Ліги в Бірмінгемі. А сьогодні, 4 лютого, встановила новий рекорд Росії для закритих приміщень, вигравши спеціалізований турнір зі стрибків у висоту під музику в німецькому Арнштадті. З третьої спроби Чічерова подолала висоту 2м06см. Це другий результат в її особистому топ-листі після перемоги на минулорічному національному літньому чемпіонаті Росії в Чебоксарах з показником 2м07см.  В історії стрибків під дахом Анна тепер розділяє третю сходинку разом зі Штефкою Костадінової (1988) та Бланкою Влашич (2010). Вище стрибали лише екс-рекордсменка світу Хейке Хенкель (2.07 – 1992р) та чинна рекордсменка світу Кайса Берквіст (2м08см – 2006р). Цікаво, що п’ять топ-результатів за всю історію були показані саме в Арнштадті. Щодо Чічерової, то після вдалої спроби на 2м06см, вона не стала йти на штурм нового світового рекорду. Наступний старт Анна намітила на найближчу середу в словацькій Банскій Бистриці.

 

Другою і третьою в Арнштадті зі своїми найкращими показниками нинішньої зими – 1м97см -фінішували росіянка Іріна Гордєєва та олімпійська чемпіонка Пекіна Тіа Геллєбаут.  До речі, обидві атлетки були досить близькі до того, аби подолати висоту 2 метри рівно.  Ще п’ятеро взяли висоту 194см (Чанті Лав – 4, Антоніетта Ді Мартіно – 5, Свєтлана Школіна – 6, Емма Грін-Трегаро – 7, Ебба Юнгмарк – 8. Суттєво відстала від них Аріане Фрідріх, котра закінчила змагання з результатом 1м85см.

 

 

 

Чоловічі змагання на тлі жіночих результатів цього року мали дещо блідий вигляд. Переможець і призери (Алєксєй Дмітрік, Іван Ухов та грек Костадінос Баніотіс відповідно) подолали планку на висоті 2м30см. Господар турніру Рауль Шпанк був четвертим з результатом 2м27см. По 2м24см записали до свого активу чех Ярослав Баба та чемпіон світу Джессі Вільямз.