Зі світу по нитці

268

HOBART (AUS): Один із найкращих стаєрів Австралії Коллінз Бірмінгем на турнірі Briggs Athletics Classic виконав норматив відбору до Олімпійських Ігор в Лондоні, вигравши дистанцію 5000 метрів серед чоловіків з результатом 13:15.57сек. Бірмінгем встановив і власний рекорд, і новий рекорд змагань.

 

 

ORENBURG (RUS): Переможницею «Оренбурзької милі» стала росіянка Крістіна Халєєва, котра показала найкращий результат сезону в світі на цій дистанції для закритих приміщень 4:29.73. Нагадаю, що другою у цьому забігові з новим національним рекордом України на милі фінішувала Наталя Тобіас – 4:31.38сек. У змаганнях чоловіків перемогу на милі здобув росіянин Станіслав Оніщєнков – 4:01.90 На жіночій вісімсотметрівці Юлія Тутаєва (2:02.11) перемогла чинну чемпіонку світу на цій дистанції Марію Савінову (2:02.16). Втім, слід зауважити, що нинішній зимовий сезон Марія проводить у тренувальному режимі.

 

 

CHRISTCHURCH (NZL): На нестандартних мікс-змаганнях у Новій Зеландії чемпіонка світу Валері Адамс перемогла в секторі для штовхання ядра з результатом 20м35см. Так потужно новозеландка не починала рік ще жодного разу. Відкрив сезон і чемпіон світу серед юнаків Яко Джілл, котрий штовхнув 6-кілограмове ядро на позначку 22м06см. Найкращий показник Джілла – 22.31. Згодом Яко метнув «дорослий» диск на 60м44см, що є його особистим рекордом.

 

 

ALBUQUERQUE (USA): На турнірі New Mexico Classic meet багамський бігун на 400м Деметріус Піндер показав найкращий результат сезону в світі та свій особистий рекорд на дистанції 200м – 20.50сек. Цікаво, що його власний рекорд на стадіонах становить 20.54сек. На чотирьохсот метрівці Піндер ще не стартував нинішньої зими. Тому його появи з бігу на два кола в манежі фахівці чекають з нетерпінням, оскільки особисті досягнення Піндера доволі високі (44.78сек на стадіоні та 45.33сек в приміщенні), очікується, що Дімітріус значно зможе покращити ці показники.

 

 

TALLINN (EST): На змаганнях багатоборців у Таліні International Combined Events meeting (EA Permit) сенсаційним лідером після першого дня став естонець естонець Каарел Йоевалі, котрий за чотири види назбирав 3311 очок. Каарел в усіх чотирьох видах показав особисті рекорди (6.91 – 60м; 7м36см – довжина, 12м86см – ядро, 2м04см – висота). Другим після першого дня турніру йшов призер Олімпійських Ігор казах Дмітрій Карпов (3234очки). Третім – новозеландець Брент Ньюдік (3211очок). Срібний призер чемпіонату Європи в Барселоні Еелко Сітніколаас не став продовжувати стрибки у висоту на позначці 1м86см, а місцевий фаворит Андрес Райя травмувався на першому ж виді, пробігши 60метрів за 7.05сек.

 

 

SASKATOON (CAN): Чемпіонка світу зі стрибків у довжину Брітні Різ показує свою фантастичну спринтерську підготовку. За турнірі Knights of Columbus вона виграла біг на 60 м, повторивши свій особистий рекорд 7.24сек. На жіночій шістесятиметрівці з бар’єрами фіналістка чемпіонату світу в Тегу Филісія Джордж встановила не лише особистий рекорд, а й рекорд змагань – 8.06сек.

 

 

BLACKSBURG (USA): Рекорсмен США серед юніорів Джефф Демпс став переможцем чоловічої шістдесяти метрівки на Virginia Tech Elite meet, фінішувавши за 6.59секУ жінок прешою на цій дистанції з особистим рекордом 7.29сек стала ямайчанка Таріка Вільямз. Райян Хілл виграв чоловічу милю зі своїм абсолютним рекордом (включаючи літні старти) –  3:58.33

 

 

MOSCOW (RUS): Згідно повідомленню на офіційному сайті російського Уряду, прем’єр міністр Росії Владімір Путін підписав декларацію про виплату призових чемпіонатм та призерам Олімпійських Ігор, що відбудуться нинішнього року в Лондоні. Олімпійський чемпіон отримає від російського Уряду винагороду 4 мільйони рублів (130,000 USD). Срібні призери матимуть по 2.5 мільйонів  рублів (82,500 USD), бронзові – 1.7 (56,000 USD). Крім того, винагороди стосуються російських переможців та призерів як Олімпійських, так і Параолімпійських Ігор.