Чемпіонат України. День другий.

210

В другий день зимового чемпіонату України з легкої атлетики було розіграно 12 комплектів нагород.

 

Найцікавішою і найбільш результативною видалася боротьбі в секторі для стрибків у висоту серед жінок. Переможницею в цій дисципліні стала призерка афінської Олімпіади Віта Стьопіна, котра подолавши планку на позначці 1м93см, виграла у Оксани Окунєвої за спробами. А загалом п’єдестал окупували три миколаївські стрибунки. Віта Стьопіна – перше місце – 193см, Оксана Окунєва – друга – 193см, Олена Холоша – третя – 190см.

 

 

У фіналі бігу на 400 метрів серед жінок першою на фініші була Наталя Пигида зі своїм найкращим показником нинішньої зими 52.23сек. Срібною призеркою чемпіонату України стала Єлізавета Бризгіна – 53.03сек. Втім, вчора у півфіналі Ліза показала час 52.67сек, так само, як і Ольга Земляк. Але сьогодні Оля змогла фінішувати лише четвертою, пропустивши попереду себе ще й Юлію Олішевську.  З бігу на 400 метрів серед чоловіків перемогу здобув Євген Гуцол, встановивши особистий рекорд і виконавши норматив Майстра спорту міжнародного класу – 46.80сек. Володимир Бураков посів друге місце – 47.10сек.

 

 

 

 

Kasyanov_Sumy2012Стрибки у довжину серед чоловіків виграв лідер світового сезону з легкоатлетичного зимового семиборства Олексій Касьянов. Цього разу запоріжанин у найкращій своїй спробі приземлився на позначці 7м73см. Срібний призер чемпіонату Олександр Солдаткін показав такий самий результат. Андрій Макарчев поступився своїм суперникам лише одним сантиметром і з показником 7.72см залишився на третій позиції. Нагадаю, що срібний призер туринського чемпіонату Європи в закритих приміщеннях Олексій Касьянов очолює світовий топ-лист з чоловічого семиборства з результатом, показаним на Кубку України в Запоріжжі. Це дозволяє Олексієві стартувати на зимовому чемпіонаті світу в Стамбулі, а відтак було прийнято рішення, що в Сумах Касьянов виступатиме лише в окремих видах. Третього дня національної першості запоріжанин стартуватиме на дистанції 60 метрів з бар’єрами.

 

 

А тим часом чоловіче семиборство закінчилося перемогою Олексія Марченка, котрий набрав суму 5392 очки. Сімнадцятьма очками поступився йому Василь Іваницький.

 

 

В секторі для стрибка потрійним серед жінок переможницею зимового чемпіонату стала літня чемпіонка України Руслана Цихоцька. Результат переможниці  13м 72см. Трьома сантиметрами поступилася їй Ганна Князєва. Бронза змагань у Світлани Мамєєвої – 13м52см.

 

 

Галина Облещук перемогла в секторі для штовхання ядра серед жінок – 18м02см. Тетяна Петлюк перемогла на жіночій «півторашці» з результатом 4:23.88см. У чоловіків же на дистанції 1500 метрів першим на фініші став Олександр Борисюк – 3:47.36сек. Анна Портіцина виграла фінал бігу на 60 метрів з бар’єрами серед жінок – 8.27сек, а Ігор Бодров став чемпіоном України з бігу на 60 метрів серед чоловіків – 6.71сек. Змагання в секторі для стрибків з жердиною серед чоловіків за відсутності лідерів виграв Олександр Корчмід, взявши висоту 5м42см.

 

 

Повні результати чемпіонату України можна переглянути на офіційному сайті ФЛАУ за наступним посиланням:  http://flau.org.ua/calendar/2012/02/16-19/