Чемпіонат України. День третій. Новий національний рекорд у виконанні Світлани Шмідт.

219

Третього дня чемпіонату України в закритих приміщеннях знову було встановлено новий національний рекорд. Високим результатом відзначилася ще одна вихованка Ігоря Ліщинського Світлана Шмідт. Дистанцію 3000 метрів у манежі донеччанка пробігла за 8 хвилин 41 секунду і 1 соту. Цей показник є третім результатом сезону в світі та першим у європейському світовому топ-листі. Попередній рекорд України з бігу на 3000 метрів серед жінок під дахом – 8:42.20 – належав Марині Дуброві й був встановлений рівно 8 років тому 17 лютого 2004 року в Москві.

«Насправді ми сьогодні налаштовувалися на швидкий біг, – говорить новоспечена рекордсменка України після фінішу. – Але завдання штурмувати сааме рекорд України переді мною ніхто не ставив. Я навіть перед стартом запитувала у своєї одногрупниці Анжели Шевченко, як вона налаштовувалася на біг, коли побила рекорд України. Анжела сказала, що про рекорд і час не думала. Максимально налаштовувалася викластися на доріжці. Я сьогодні пішла тим самим шляхом.  Ігор Іванович мені перед забігом сказав, що фізично я готова до дуже високого результату. Головне, не боятися і не скидати темп, навіть якщо в якийсь момент доведеться потерпіти. Я спробувала дослухатися усіх порад. Викладалася на доріжці, абсолютно не шкодуючи сил. Навіть останній кілометр намагалася самотужки підняти темп, В усякому разі мені так здалося. Можливо, це було хибне відчуття на тлі вже накопиченої втоми. Хочу сказати величезне «Дякую» своєму тренерові за професійну підготовку і терпіння. І, звісно, Анжеліці Шевченко, за бездоганну роботу пейсмейкером. Анжела задала високий і потрібний темп задля того, аби новий рекорд України сьогодні таки відбувся.

Світлано, відчутно, що нинішньої зими ви суттєво додали у швидкості.

Я б сказала ліпше, у швидкісній витривалості. Ми насправді зробили величезний пласт для того, аби підняти функціональний стан мого організму на кілька щаблів. Приємно, що результат нашої роботи вилився у швидкі секунди на нинішньому чемпіонаті. З таким запасом міцності вже не боязно летіти і на зимовий чемпіонат світу.»

 

 

Sidorska_Sumy2012Ще один національний рекорд України для закритих приміщень, але вже юніорський, встановила під час третього дня змагань в Сумах Олена Сидорська. Вихованка Костянтина Степанцова пробігла дистанцію 800 метрів за 2:03.73сек, здобувши срібну нагороду чемпіонату. Перше місце і право виступати на зимовому чемпіонаті світу на цій дистанції здобула Наталя Лупу, фінішувавши за 2:01.46сек. У чоловіків чемпіоном України з бігу на 800 метрів став Ігор Давидов, котрий встановив особистий рекорд 1:48.86сек.

 

 

Переможницею жіночих стрибків у довжину, як і у чоловіків, стала багатоборка Інна Ахкозова з результатом 6м53см. Чемпіон та срібний призер чемпіонату України в секторі для стрибків у висоту серед чоловіків Віктор Шаповал та Богдан Бондаренко показали однаковий результат – 2м23см. В секторі для стрибків потрійним серед чоловіків переможець  молодіжного чемпіонату Європи 2011 року Шериф Ель Шериф здобув комфортну перемогу з найкращим стрибком на 16м81см.

 

Олександр Шагов виграв фінал чоловічого бігу на 60 метрів з бар’єрами – 7.86сек, а Вікторія П’ятаченко фінішувала першою на гладкій шістдесятиметрівці серед жінок – 7.31сек. Олександр Борисюк оформив чемпіонський дубль, вигравши сьогодні ще й  дистанцію 3000 метрів – 8:02.71сек.

 

Всі результати третього дня чемпіонату України з легкої атлетики ви можете переглянути на офіційному сайті ФЛАУ за наступним посиланням: http://flau.org.ua/calendar/2012/02/16-19/

 

Попередня статтяТАТЬЯНА САМОЛЕНКО – АНЖЕЛА ШЕВЧЕНКО. НЕИЗБЕЖНАЯ СМЕНА РЕКОРДОВ.
Наступна статтяПотрясающий Бирмингем