Про діяльність ФЛАУ за 2009-2012 рр.

200
logo_flau_png_283x200
     Проведено 57 засідань виконкому ФЛАУ, 3 засідання Президії ФЛАУ і 1 конференція, які були присвячені проблемам розвитку легкої атлетики в Україні. 12 із вищезазначених заходів були виїзними.
 
     Федерацією організовано 272 всеукраїнських та міжнародних змагань різного масштабу з кількістю учасників понад 45 тис осіб.
 

Реконструкція спортивних споруд

      1. У результаті спільних дій ФЛАУ з центральним виконавчим органом державної влади у сфері фізичної культури і спорту, НОК України, обласними та міськими державними адміністраціями завершена реконструкція НСК «Олімпійський», в стадії завершення реконструкції знаходяться стадіон Львівського державного університету фізичної культури, стадіон «Кіровець» у м. Донецьк, РСК «Олімпійський» у м. Донецьк, у стадії реконструкції знаходиться стадіон ім. Гагаріна в м. Чернігів, стадіон для метань ДОНСЦ в Конча Заспі. Результатом спільних дій ФЛАУ з ЦС «Динамо» стала реконструкція стадіону «Динамо» в м. Харкові.

 
     2. ФЛАУ розроблені документи (технічні завдання, технічні вимоги, пропозиції) для реконструкції стадіонів у Дніпропетровську, Києві, Луцьку, Львові, Ірпені, Ужгороді, Харкові (всього 12 спортспоруд).
 

Міжнародна діяльність

     У період з 13 листопада 2011 року по 18 вересня 2012 року міжнародна діяльність ФЛАУ була спрямована на забезпечення участі спортсменів легкоатлетів України в офіційних міжнародних змаганнях та ХХХ Іграх Олімпіади, участі представників ФЛАУ у конференціях, та заходах Європейської Асоціації Атлетики, заходах ІААФ та проведення міжнародних заходів на території України.

 
     1. Представники України взяли участь в 24 міжнародних семінарах і конференціях з різних напрямків діяльності: методика тренування, організація та проведення змагань, організація роботи федерацій, удосконалення календаря змагань, організація масових пробігів, інформаційний простір.
 
     2. Протягом 2009 – 2011 років ФЛАУ забезпечувала щорічне проведення курсів підвищення кваліфікації тренерів за системою ІААФ (система навчання та сертифікації тренерів Міжнародної федерації легкої атлетики) згідно програми, затвердженої НОК України, МОК (програма Олімпійської солідарності), ІААФ та ФЛАУ. Пройшли навчання та отримали сертифікати міжнародної легкоатлетичної асоціації 141 тренер.
 
     3. Спільно з Держмолодьспортом організовано участь у 76 чемпіонатах та Кубках світу і Європи, інших офіційних міжнародних змаганнях з кількістю українських учасників 2128 чол. Для участі делегації ФЛАУ в кожному з цих змагань федерація забезпечує:
  • попередні та остаточні заявки;
  • отримання візової підтримки;
  • забезпечення візами спортсменів та тренерів;
  • підготовка регламентної документації для участі спортсменів та офіційних представників у офіційних міжнародних змаганнях;
  • договори правоздатності на участь;
  • бланки згоди батьків на участь їх неповнолітніх дітей в юнацьких змаганнях;
  • бланки прильоту та відльоту членів делегації.

Проведення міжнародних заходів на території України

     1. У 2010 році спільно з НОК України ФЛАУ провела засідання Ради ІААФ. Для нас це був певний виклик і перший досвід з проведення заходу для Міжнародної Асоціації легкої атлетики. Понад 100 представників Сім’ї ІААФ відвідали та відкрили для себе Україну. Захід відбувся на найвищому міжнародному рівні.

 
     2. Після засідання Ради ІААФ у Києві нам було запропоновано обов’язково взяти на себе проведення змагань ІААФ та участь у тендері на проведення чемпіонату світу серед юнаків 2013 у Донецьку. За підтримки Уряду країни, м. Донецька, Донецької Обласної Ради у короткі терміни була підготовлена тендерна документація, відео та друкована презентація. 20 листопада 2011 ми здобули право на проведення чемпіонату світу серед юнаків 2013 у м. Донецьк.

  
     При підготовці до чемпіонату світу ФЛАУ розробила плани роботи та технічні завдання згідно регламентної документації ІААФ. Спільно з Державною Службою молоді та спорту затверджено «Керівництво з організації та проведення чемпіонату світу серед юнаків 2013».

  
     Згідно з регламентом ІААФ був створений Організаційний комітет (урядового та обласного рівнів). За рекомендаціями та на прохання ФЛАУ в Донецьку за підтримки міського голови була утворена Агенція з організації та проведення чемпіонату світу серед юнаків 2013.

Олімпійський підрозділ

     Міжнародна діяльність ФЛАУ була спрямована на забезпечення участі спортсменів легкоатлетів України в ХХХ Іграх Олімпіади.

 
      Після повного опрацювання досьє Шефа Місії та для завершення процесу реєстрації олімпійської легкоатлетичної делегації ФЛАУ займалася підготовкою наступних документів: довгий лист на отримання акредитацій, спортивна заявка; бланки правоздатності на участь; бланки прильоту та відльоту членів команди; бланки розміщення у селищі; інформування департаменту з анти-допінгу ІААФ про місцеперебування спортсменів під час підготовки до Олімпійських Ігор для поза змагального контролю згідно з регламентом ВАДА.

 
      Зважаючи на проведення в Україні футбольного ЄВРО-2012, ФЛАУ передбачала можливі труднощі й проблеми з використанням баз для змагань та учбово-тренувальних зборів під час підготовки до Олімпійських Ігор. Керівництво федерації більше року тому вже почало «бити на сполох». Керманичі ФЛАУ неодноразово виїжджали в м. Чернігів, а також звертались до керівництва Держмолодьспорту та обласної Чернігівської держадміністрації з проханням прискорити реконструкцію стадіону ім. Гагаріна з метою проведення якісного передолімпійського збору. Однак реконструкція цього об’єкту не завершена й дотепер, і національна команда, згідно наказу Держмолодьспорту, змушена була проходити передолімпійський збір на олімпійській навчально-спортивній базі «Святошин». Зазначимо, що ФЛАУ не отримує кошти від державних установ на проведення учбово-тренувальних зборів та на роботу офісу.

 

      За звітний період Федерації вдалося залучити до співпраці наступних партнерів: 
 NIKE – екіпірування національних збірних команд на суму 2 800 000 грн. на рік;
SAMSUNG – партнер з розвитку легкої атлетики, дитячого та молодіжного спорту в Україні (на суму понад 1 млн. грн. щорічно);
ЕURЕKA – партнер із забезпечення міжнародним мобільним зв’язком національних збірних команд на період участі в закордонних змаганнях;
 СONICA – партнер в області реконструкції легкоатлетичних спортивних споруд.

 
     ФЛАУ придбала і передала для збірних команд України з легкої атлетики масажні столи, фармакологічні засоби відновлення, оргтехніку, тощо на суму 70 000 грн.

     ФЛАУ передала в обласні федерації та спортивні школи легкоатлетичне екіпірування, екіпіровку для суддів, комп’ютери, оргтехніку на суму 1 120 000 грн.

 

Попередня статтяФЛАУ запрошує на прес-конференцію
Наступна статтяЗустріч з професійним легкоатлетичним активом