Один з найкращих марафонців середини 2000-х років завершив кар’єру

329
Відомий кенійський бігун на довгі дистанції Фелікс Лімо оголосив про завершення кар’єри. Він був одним з найсильніших марафонців у середині 2000-х років.

 
Лімо голосно заявив про себе у 2000 році, коли фінішував другим на дистанції 10000 метрів на Van Damme Memorial у Брюсселі. Тоді його результат був 27.04,54 хв. Та кенійський атлет швидко зрозумів, що віддає перевагу шосе.
 
У листопаді 2001 року він переміг у 15-км забігу в Нідерландах зі світовим рекордом 41.29 хв. Цей результат ніхто не міг перевершити аж до 2010 року, коли його співвітчизник Леонард Патрік Комон також у листопаді у тому ж місті Ніймеген подолав дистанцію за 41.13 хв.
 
Перший марафон Лімо пробіг у 2003 році. В Амстердамі він фінішував другим (2:06.42 години). Це був другий найшвидший дебют в історії.
 
З 2004-го до 2006-го Лімо виграв чотири з п’яти марафонів, у яких брав участь. Це був найяскравіший період у його кар’єрі.
 
Рішення попрощатися зі спортом Лімо прийняв ще наприкінці 2012 року, але офіційно оголосив його лише у середу.
 
«Це рішення було для мене нелегким. Проблеми зі спиною не давали мені можливості тренуватися так, як я звик. Власне, вони супроводжують мене протягом кількох років, та в останні стало дещо гірше, – пояснює Лімо. – Я все ще міг бігти марафон за 2:09 або 2:10, та вже не витримував тієї інтенсивності тренувань, яка була сім-вісім років тому. І потрібно бути реалістом: на сьогодні з таким часом я не був би у першій трійці марафонців».
 
Лімо зазначив, що тепер зможе частіше бувати зі своєю сім’єю, а також більше часу приділити бізнесу, не пов’язаному з легкою атлетикою. Зокрема колишній марафонець цікавиться чайними плантаціями. Але бігати він буде завжди, оскільки любов до спорту з завершенням кар’єри нікуди не зникає.
 
Інформацію надано One4One Sports Marketing & Management
Попередня стаття«Різдвяні старти» збирають зірок української легкої атлетики
Наступна статтяОлеся Повх: «Спринт — це VIP-видовище»