Віктор Шаповал: «Восени виконав дуже серйозну роботу з підготовки до сезону»

387
Представник львівського спортивного клубу «Висота» Віктор Шаповал виграв «срібло» на міжнародному турнірі зі стрибків у висоту «Меморіал Дем’янюка». Росіянину Олександрові Шустову він поступився лише за спробами (обидва спортсмени завершили змагання з результатом 2,23 м).

 
Якщо у спортивному плані українцеві до перемоги не вистачило півкроку, то приз глядацьких симпатій, якби такий вручали, атлет як мінімум розділив би з Шустовим. Публіка несамовито підтримувала Шаповала, і чим ближчою була кульмінація, тим більше зростала напруга. Та чи не головним уболівальником Віктора того вечора був не хто інший, як президент Федерації легкої атлетики Львівської області Олег Немчінов.
 
Після змагань Віктор Шаповал дав коментар для читачів сайту ФЛАУ.
 
Зимовий сезон розпочався зовсім недавно. Ви традиційно починаєте змагатися настільки рано?
 
Завжди по-різному. Цього року почав сезон 11 січня змаганнями «Різдвяні старти» у Києві. Потрібно завойовувати високі місця, показувати хороші результати і відбиратися на найсерйозніші змагання – чемпіонати Європи та світу.
 
Спробуйте порівняти свої стрибки на «Різдвяних стартах» і на «Меморіалі Дем’янюка».
 
У Львові зробив невеликий крок уперед. Але та робота, яка була восени, не реалізована. Потрібно ще розстрибуватися.
 
Ви представляєте спортивний клуб «Висота», який виступає організатором «Меморіалу Дем’янюка». Вдома стіни все ж допомагають?
 
Щоразу сприймаєш усе по-різному. Інколи думаєш, що стіни допомагають, усе повинно складатися. А інколи стрибок не йде… Але зазвичай рідні стіни все ж на моїй стороні.
 
Як і де готувалися до цього сезону?
 
Перший збір був в Євпаторії, а після цього тренувався у манежі у Вінниці, у спокійній атмосфері. Цього року виконав дуже серйозну роботу. Було б непогано, щоб вона реалізувалася взимку і я показав гідний результат.

 

Читайте також: