Вікторія Добринська: «Кожен мій стрибок – це малюнок, тільки у руховому прояві»

303
Щозими до Львова позмагатися на «Меморіалі Дем’янюка» приїздить Вікторія Добринська. Глядачі завжди оплесками дякують вінничанці за таку відданість. Але до цього разу перемагати старшій сестрі олімпійської чемпіонки з легкоатлетичного багатоборства Наталії Добринської не вдавалося. Зі Львова Віка зазвичай привозила бронзові нагороди. Але тепер зуміла обстрибати і неодноразову чемпіону львівських турнірів Наталку Гапчук, і Олену Демидову, і Оксану Окуневу. Перемогу вінничанці принесла висота 1,86 м.

 
– Місця на п’єдесталі для мене також не є важливими, – Вікторія Добринська не приховувала хорошого настрою. – Мені завжди, на кожному старті, хочеться показати свій максимум: відпрацювати заплановані технічні моменти, віднайти потрібний психічний стан. Якщо мені все вдається, місце зазвичай буває високим, ось як сьогодні. Під час змагань мені вдавалося виправляти навіть ті помилки, які не піддавались корекції на тренуваннях.
 
– Про вас розповідають як про креативну людину із задатками непересічної художниці. Що для вас цікавіше – стрибати чи малювати?
 
– Я до спорту ставлюся як до творчості. Для мене стрибати – це те саме, що й малювати картини. Кожна моя спроба у стрибковому секторі – це той самий малюнок, тільки у руховому прояві. І я намагаюся зробити це ідеально. Мабуть, тому навіть під час змагань я не можу бути злою чи агресивною. Такі емоції – не найкращі помічники навіть у спорті. Щоб високо стрибати, мені необхідно сконцентруватися на тому завданні, яке я поставила перед собою.
Я анітрішки не шкодую, що стала професійною спортсменкою, а не художницею, як цього хотіла у дитинстві. Адже, щоб бути хорошою художницею, необов’язково закінчувати спеціалізований заклад. Я ж тепер не так часто малюю. Беруся за пензлик чи олівець лише тоді, коли відчуваю якийсь підсвідомий потяг, коли щось насниться уночі, коли не малювати не можу. Хоча, чим займатимуся у майбутньому, ще не вирішила. Життя саме направить мене. Поки що я цілком сконцентрована на легкій атлетиці.
Олена САДОВНИК, «Високий замок»
Фото: galsports.com