Ольга Саладуха встановлює найкращий результат сезону у світі

318
Ольга Саладуха підтвердила статус лідера з потрійного стрибка. На змаганнях під егідою IAAF British Athletics Grand Prix кожен з чотирьох результативних стрибків українки був би переможним.
Треші Сміт з Ямайки другу сходинку приніс показник 14,20 м, у той час, як найгірший стрибок Саладухи був 14,31 м. А найбільш вдалою для Ольги стала друга спроба, коли вона приземлилася на позначці нового найкращого результату сезону у світі – 14,61 м.
 
Щоб потрапити до трійки призерів з бігу на 60 метрів, Марії Рємєнь довелось би покращувати свій особистий рекорд на три сотих секунди. Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс з Ямайки та Барбара П’єрр зі США пронеслися дистанцією за 7,09, і лише фотофініш зміг показати, що Фрейзер-Прайс на кілька тисячних була попереду.
 
Але найшвидшою у цьому фіналі стала лідер світового сезону Мюріель Ауре, скинувши зі свого попереднього досягнення одну соту і встановивши національний рекорд Кот-д’Івуару – 6,99 с.
 
Відразу чотири атлетки пробігли дистанцію за 7,21 с. Серед них була і Марія Рємєнь. Українка не зовсім вдало взяла старт і на фініші разом з британкою Ашею Філіп розділила шосту сходинку.
 
Найкращі результати сезону у світі було зафіксовано на 400-метрівці та на дистанції 1500 метрів серед жінок. Два кола манежем американка Наташа Хастінгс пробігла за 50,88 с. Ефіопка Гензебе Дібаба не зустріла опору з боку суперниць і перемогла з бігу на 1500 метрів з результатом 4.00,83 хв. Марокканка Сіам Хілалі, яка другою перетнула фінішну лінію, відстала від Дібаби більше, ніж на 7 секунд.
 
Без найкращого результату сезону, але з високим показником Олексій Дмітрік з Росі переміг зі стрибків у висоту (2,33 м).
Попередня статтяОлена Холоша: «Донька стимулює до високих результатів»
Наступна статтяЮрій Карпюк святкує День народження!