Марія Рємєнь фінішувала у призовій трійці на змаганнях у Стокгольмі

314
Є кілька країн у світі, легкоатлетичні змагання в яких завжди проходять на найвищому рівні. Одна з них – Швеція. Саме її столиця, Стокгольм, 21 лютого приймала міжнародні змагання XL-Galan. Минулого року на них Ольга Саладуха встановила національний рекорд з потрійного стрибка у приміщенні. Не обійшлися змагання без рекордів і цього разу. Щоправда, не українських. Та привід порадіти у нас був і без того.

 
Марія Рємєнь стала другою з бігу на 60 метрів (7,17 с). Попереду фінішувала лише Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс (7,04 – особистий рекорд). А от Мюр’єль Сумаре з Франції, яка на чемпіонаті Європи, певно, з усіх сил намагатиметься завадити Рємєнь перемогти, чергову дуель їй програла – 7,22 с і третя сходинка. Ще одна учасниця континентальної першості у Гетеборзі, Наталія Погребняк, цього разу була п’ятою з результатом 7,41 с.
 
Американець Гален Рапп подолав 3000 метрів з найкращим результатом сезону у світі з рекордом континенту – 7.30,16 хв. У його найближчого переслідувача, кенійця Калеба Ндіку, – 7.31,66 і особистий рекорд.  Власне, свої особисті досягнення покращили майже всі учасники забігу, а Хайле Ібрагімов до того ж відзначився національним рекордом Азербайджану (7.39,59 хв).
 
Ефіоп Мохамед Аман перетинав фінішну лінію 800-метрівки наодинці . Поляк Адам Кщот програв йому більше, ніж півтори секунди (1.46,62 хв). 19-річний Аман пронісся дистанцією з найкращим результатом сезону у світі, при цьому встановивши національний рекорд – 1.45,05 хв. Трійку призерів замкнув Тімоті Кітум (1.47,61).
 
Найкращий результат сезону у світі було показано і на дистанції 1000 метрів. Аянле Сулейман з Джибуті пробіг її за 2.17,05 хв. Марцін Левандовскі  з національним рекордом Польщі фінішував другим (2.17,77).
 
Швед Мішель Торнеус у бойовій готовності підходить до домашнього чемпіонату Європи у приміщенні. У Стокгольмі він виграв змагання зі стрибків у довжину з дуже пристойним результатом – 8,20 м. Настрою спортсменові повинно додати і те, що за кілька днів до континентальної першості він встановив національний рекорд у приміщенні.
8-метрову позначку подолали ще два атлети – Годфрей Мокоена з ЮАР (8,15) та китаєць Цзіньчжє Лі (8,11).
 
З національним рекордом і найкращим результатом сезону у світі дистанцію 1500 метрів виграла шведка Абеба Арегаві (3.58,40 хв). Наступною, більш ніж з 10-секундним відставанням, фінішувала ефіопка Аксумавіт Ембайе – 4.09,11 хв.
Попередня статтяЧемпіонат України з метань: сімейна перемога Семенових та 80-метровий рубіж Ничипорчука
Наступна статтяДо уваги представників ЗМІ! Уточнено склад учасників прес-конференції