У Києві відбулося засідання Виконкому ФЛАУ

225
27 березня у приміщенні Олімпійського дому в Києві відбулося засідання Виконкому ФЛАУ. Під час засідання було розглянуто 22 питання.

Члени Виконкому обговорили питання щодо критеріїв відбору на міжнародні змагання та навчально-тренувальні збори для спортсменів та тренерів, критерії формування штатної збірної команди України. Було затверджено кількісний склад делегацій на чемпіонат Європи-2013 з гірського бігу, юнацький чемпіонат світу-2013 та чемпіонат світу-2013 у Москві. Критерії відбору найближчим часом з’являться на сайті ФЛАУ.
 
Членами Виконкому ФЛАУ було затверджено склад на міжнародну матчеву зустріч зі спортивної ходьби у Чехії.
Чоловіки: Андрущенко Кирило, Лобченко Владислав, Пузанов Костянтин
Жінки: Вітовщик Василина, Коваленко Анна, Яковчук Галина
Тренери: Андрущенко Юрій, Калитка Микола, Белецький Володимир
 
Державний тренер збірної України Михайло Медведь відзвітував про виступ команд на чемпіонаті Європи у приміщенні у Гетеборзі та зимовому Кубку Європи з метань у Кастельйоні. Чотири медалі чемпіонату Європи у приміщенні, дві з яких золоті, і національний рекорд з потрійного стрибка від Ольги Саладухи, а також перемога жіночої молодіжної збірної України та бронзові нагороди дорослої та молодіжної чоловічих команд на Кубку Європи з метань дають усі підстави для того, щоб визнати виступ команд на даних змаганнях успішним. З таким висновком погодилися і члени Виконкому ФЛАУ. Проте тренери не зупинятимуться на досягнутому. Після детального аналізу виступів команд продовжується пошук нових методик та якомога кращих шляхів для підготовки атлетів до змагань і демонстрації ними результатів найвищого рівня.
 
Також повідомлялося про зміни у календарі на 2013 рік. Зокрема, чемпіонат України серед СДЮШОР, ДЮСШ (1996 р. н. та мол.) пройде у Ялті з 24 по 26 червня. 8-10 травня змагання прийматиме Іллічівськ. Там пройде чемпіонат України з 4-борства серед юнаків 2000-2001 р. н..
Крім того було затверджено головні суддівські колегії офіційних змагань календаря ФЛАУ на 2013 рік. Рішенням Виконкому на два роки були дискваліфіковані Юрій Білоног, Тетяна Петлюк та Анжеліка Шевченко. Башкіна Ігоря Миколайовича було призначено в. о. голови медичної комісії. Були заслухані питання щодо розвитку програми «Дитяча легка атлетика» за програмою ІААФ.
 
Традиційно говорилося і про підготовку до юнацького чемпіонату у Донецьку. Наразі тривають роботи по завершенню реконструкції спортивних споруд. А вже завтра у столиці Донбасу пройде прес-конференція, присвячена 100 дням до початку змагань. На ній присутні дізнаються багато нового та цікавого, про щи ми проінформуємо вас на сайті ФЛАУ. Крім того члени Виконкому підтримали кандидатуру Олени Кордюкової на посаду директора змагань.
 
Під час засідання Виконкому також обговорювалося положення про визначення рейтингу регіональних ФЛА та проекти «Кращий атлет місяця» та «Адресна допомога». Крім того було затверджено склад тимчасової Комісії атлетів ФЛАУ.
Члени Виконкому одноголосно підтримали пропозицію клопотання про надання президентської стипендії для Ірини Ліщинської як срібного призера Олімпійських ігор, яка завершила спортивну кар’єру.
 
Наступне засідання Виконкому ФЛАУ призначено на 25 квітня.
Попередня статтяСтартував чемпіонат України з метань серед молоді, юніорів та юнаків
Наступна статтяВизначено переможця конкурсу на отримання обладнання для занять за програмою ІААФ «Дитяча легка атлетика»