Визначено переможця конкурсу на отримання обладнання для занять за програмою ІААФ «Дитяча легка атлетика»

233
У лютому на сайті ФЛАУ було оголошено конкурс серед обласних ФЛА на отримання обладнання для проведення занять за програмою IAAF «Дитяча легка атлетика».  Участь у ньому могли взяти всі бажаючі обласні ФЛА.

 
Заявки на отримання комплектів подали дев’ять федерацій: Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Миколаївська, Тернопільська, Чернівецька, Чернігівська , м. Київ, м. Ялта. Однією з головних умов отримання комплектів було надання плану заходів за програмою ІААФ «Дитяча легка атлетика». У календарі на 2013 рік був ряд заходів для дітей молодшого шкільного віку (Миколаївська ФЛА), Львівської ФЛА для дітей шкільного віку планує провести близько 30 заходів, Рівненська ФЛА разом з Управлінням освіти, міським центром «Спорт для всіх», управлінням у справах сім’ї , молоді та спорту проводитиме міську спартакіаду для дошкільнят.
 
Варто відзначити співпрацю Тернопільської  ФЛА з Тернопільським комунальним інститутом післядипломної педагогічної освіти. Ними було організовано майстер-клас  за програмою IAAF «Дитяча легка атлетика» для 54 фахівців області. Його провела учитель фізичної культури Києво-Печерського ліцею «Лідер», спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, сертифікований фахівець за програмою IAAF «Дитяча легка атлетика» Ліана Валентинівна Копилова.
 
Чернігів запам’ятався масштабною спартакіадою серед шкіл міста. Значна увага дитячій легкой атлетиці приділяється Києвом. За нею, приміром, працюють у школі № 78 та Києво-Печерському ліцеї «Лідер», у яких є необхідне для цього обладнання.
 
Власне, кожен з претендентів на отримання обладнання вартий окремої розповіді і уваги. Та головне, що показав цей конкурс, це те, що в Україні є великий потенціал для розвитку та впровадження програми IAAF «Дитяча легка атлетика». Є ентузіасти, сертифіковані ІААФ фахівці в регіонах і, що важливо, бажання та наміри продовжувати роботу.
 
Комітету розвитку було досить важко визначити кращого  серед таких достойних учасників. Та обирати переможця було необхідно. Ним стала ФЛА Миколаївської області. Анатолій Іванович Бугайов днями отримав  набір з обладнанням. Він допоможе провести заплановані заходи на більш високому рівні.
Вітаємо ФЛА Миколаївської області, та з нетерпінням очікуємо на матеріали про заходи з використанням нового інвентарю.