4-й Київський міжнародний марафон: біг для твого життя

359
«Біг для твого життя». Саме під таким девізом відбуватиметься 4-й Київський міжнародний марафон. 28 квітня професіонали та любителі, мешканці та гості столиці всіх вікових категорій матимуть чудову нагоду спробувати свої сили у марафоні історичними вулицями міста. На шість годин центр міста перекриють і віддадуть у повне володіння спортсменів. А таких буде немало.

 
«Коли 2010 року ми організували наш перший марафон, у нас було 800 учасників. На сьогодні заявки для участі подали вже понад 1800 атлетів з 30 країн. Серед них будуть і зірки світового рівня, проте їхні імена ми б воліли ще деякий час потримати в таємниці, зберегти інтригу», – говорить голова оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитро Черніцький. «Професіонали – це, безумовно, обличчя марафону. Проте хочу звернути увагу на те, що ми робимо наш акцент на любителів, на масовість», – додає рекордсмен України з бігу на 110 метрів з бар’єрами, представник спонсора змагань «Банку Національний кредит» Сергій Демидюк.
 
Запрошення зірок марафону повинно сприяти і підвищенню результатів. «Цього року ми плануємо, що результати лідерів вийдуть на рівень 2:10-2:11 годин», – зазначив президент ФЛА м. Києва Віктор Грінюк. Але кожен, хто фінішує в марафоні, буде то через дві чи п’ять годин після старту, не лише перетне фінішну стрічку, а й отримає медаль. А от перша шістка серед чоловіків і жінок отримає ще й цінні подарунки та грошові винагороди. Переможці, приміром, отримають по 5 тисяч доларів. А наступного року ця сума може збільшитися вдвічі.
 
Проте непідготовленим людям подолати дистанцію 42,195 км складно буде навіть пішки, не говорячи про біг у межах 2:10 год. Але це не значить, що їм варто залишатися вдома. Як зазначив Сергій Демидюк: «Лінь – це прожерливий монстр. І чим більше ми його годуємо, тим більше йому хочеться. Тому одягайте кросівки, шорти, майку і приходьте бігти разом з нами. Для мене як спринтера навіть 300 метрів – це марафон. Але я бігтиму 10 км у складі естафети».
 
Крім естафети всі бажаючі зможуть спробувати свої сили на індивідуальній «десятці» або «п’ятірці». Не забули організатори і про наймолодших учасників і підготували для діток спеціальну трасу. І не має жодного значення, будете ви бігти чи йти. Головне, стати частиною спортивного свята.
 
Вийдете ви на старт чи вболіватимете за учасників вздовж траси, організатори запрошують всіх 28 квітня на Михайлівську площу. Саме там буде дано старт. А якщо ви з якихось причин усе ж не зможете приєднатися, засмучуватися не варто. На «Першому національному» буде організовано пряму трансляцію марафону.