Ольга Саладуха – найкраща легкоатлетка березня в Україні

285
З першого місяця весни ФЛАУ починає визначати найкращих легкоатлетів місяця в Україні. У березні до трійки увійшли лише жінки.

 
Перемога Ольги Саладухи у голосуванні була такою ж беззаперечною, як і у секторі для потрійного стрибка на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у приміщенні. У Ґетеборг Ольга їхала беззаперечною фавориткою і свій статус підтвердила з першої спроби. Саладуха виграла чемпіонат з національним рекордом України та найкращим результатом сезону у світі – 14,88 м.
 
До трійки найкращих у березні також потрапила чемпіонка Європи з бігу на 800 метрів Наталія Лупу. Її фінішний спурт з-за спини суперниць надовго залишиться у пам’яті вболівальників.
 
Замкнула трійку атлетів березня Марія Рємєнь. У Ґетеборзі вона виграла «срібло» з бігу на 60 метрів, хоча та медаль була дорожча за «золото». Марія завершувала дистанцію, відчуваючи спазм м’язу задньої поверхні стегна. Проте навіть так вона зуміла повторити особистий рекорд, а до чемпіонства їй не вистачило лише тисячних долі секунди.
 
На першому етапі визначення найкращого атлета місяця головні тренери представили кандидатів на це звання у кожному з видів. На другому етапі найкращих серед найкращих визначали члени Виконкому ФЛАУ.
Попередня стаття4-й Київський міжнародний марафон: біг для твого життя
Наступна статтяВалерій Ємельянцев – гість програми «Спортивний майданчик» на радіо «Промінь»