На першому етапі «Діамантової ліги» виступить четверо українців

246
На неї чекають як на справжній легкоатлетичний діамант. І недаремно, адже вона була покликана стати в один ряд за популярністю з Формулою-1 та чемпіонатами світу і Європи з футболу. На її етапи приїжджають найсильніші атлети планети, щоб виграти дорогоцінний камінь. 10 травня стартує черговий сезон захопливого спортивного дійства під назвою «Діамантова ліга».

 
Перший етап традиційно прийматиме Доха. У Катарі буде що не вид, то зірка. Є серед них і українці.
 
Українці в Катарі. На старт 200-МЕТРІВКИ вийде срібний призер чемпіонату Європи-2010 у цій дисципліні Єлизавета Бризгіна. Виклик їй кине одна з найбільш принципових суперниць на континентальній арені – француженка Мір’ям Сумаре. Та чи не найбільш грізними будуть ямайки Шеллі-Енн Фрейзер-Прайс та Шерон Сімпсон.
 
У секторі для СТРИБКІВ У ВИСОТУ вболіватимемо за фіналіста Олімпійських ігор у Лондоні Богдана Бондаренка. Суперників у нього буде хоч відбавляй. Тут і Мутаз Есса Баршим з Катару, і Дональд Томас з Багам, і Константінос Баніотіс з Греції, і британець Роббі Грабарз, і ціла група росіян в особах Олексія Дмітріка, Олександра Шустова та Сергія Мудрова.
 
Срібний призер чемпіонату Європи-2010 Максим Мазурик у секторі для СТРИБКІВ З ЖЕРДИНОЮ спробує подолати опір німців Бйорна Отто, Рафаеля Хольцдеппе, Мальте Мора, росіян Дмитра Стародубцева та Сергія Кучеряну і грека Константіноса Філіппідіса.
 
Неабияка компанія підібралася і серед ДИСКОБОЛОК. А головна загроза бронзовому призеру чемпіонату Європи-2012 Наталії Семеновій буде в обличчі майже непереможної хорватки Сандри Перковіч.
 
Календар «Діамантової ліги»-2013
10 травня – Доха (Катар)
18 травня – Шанхай (Китай)
25 травня – Нью-Йорк (США)
1 червня – Юджин (США)
6 червня – Рим (Італія)
13 червня – Осло (Норвегія)
30 червня – Бірмінгем (Велика Британія)
4 липня – Лозанна (Швейцарія)
6 липня – Париж (Франція)
19 липня – Монако
26-27 липня – Лондон (Велика Британія)
22 серпня – Стокгольм (Швеція)
29 серпня – Цюріх (Швейцарія)
6 вересня – Брюссель (Бельгія)
Попередня статтяВікторія Рурак: «Упертість і наполегливість мені дісталися від тата»
Наступна статтяУ Дніпропетровську розпочалося спортивне свято