Відбулося відкрите тренування збірної України з легкої атлетики

207
Збірна України провела відкрите тренування на НСК «Олімпійський». Саме тут проходить навчально-тренувальний збір легкоатлетів перед від’їздом команди на командний чемпіонат Європи. Представники ЗМІ мали чудову нагоду поспостерігати за тим, як наші естафетні команди готуються до одного з найвідповідальніших турнірів року.

 
Підтримати спортсменів  та обговорити перспективи розвитку легкої атлетики на НСК «Олімпійський» завітали і високоповажні гості: міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, президент НОК України Сергій Бубка, президент ФЛАУ Ігор Гоцул та генеральний директор державного концерну «Спортивні арени України» Сергій Сімак.
 
«Я спілкувався зі спортсменами і тренерами. Всі вони дуже задоволені збором на НСК «Олімпійський», тут чудові умови для підготовки. І ті результати, які демонструють наші спортсмени, дають надію на вдалий виступ. На першому чемпіонаті ми були сьомими, потім п’ятими, третіми… Можете зрозуміти, якими ми можемо бути зараз. Принаймні цього б дуже хотілося», – зазначив Равіль Сафович.
 
Оптимістично дивиться на виступ українців на командному чемпіонаті Європи і Сергій Бубка: «У нас є підстави сподіватися на те, що цього року наша команда виступить навіть краще, ніж у 2011-му. І те, що спортсмени зараз тренуються в хороших умовах, дуже важливо. Атлети не повинні даремно витрачати фізичну й емоційну енергію на подолання труднощів, пов’язаних з цим питанням. «Олімпійський» – чудовий сучасний стадіон, тут хороша доріжка. Все це лише сприяє результату».
 
Одним навчально-тренувальним збором усе не закінчиться. «Ми дуже вдячні Равілю Сафіулліну та Сергієві Бубці за допомогу та особисту участь у тому, щоб легка атлетика повернулася на НСК «Олімпійський», – каже президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Зараз ми активно працюємо над тим, щоб на головній спортивній арені країни відбувалися не лише збори, а й постійні тренування, національні та міжнародні змагання».
 
«Олімпійський» хоч сьогодні готовий приймати змагання. Наразі вирішується питання з полем для метань», – зазначив генеральний директор ДК «Спортивні арени України» Сергій Сімак.
 
Якщо все складеться за планом, то міжнародні змагання з легкої атлетики «Олімпійський» побачить вже за чотири роки. «У травні з візитом в Україну приїжджав віце-президент ЄА Жан Грасіа. Він залишився задоволений стадіоном. І зараз ведеться робота над тим, щоб подати заявку на проведення на НСК «Олімпійський» у 2017 році командного чемпіонату Європи», – розповів Равіль Сафіуллін.
 
Поспілкувавшись з керівництвом і дізнавшись про перспективи легкої атлетики на «Олімпійському», журналісти повністю сконцентрували увагу на головних героях дійства – спортсменах. А увагу було кому приділити, адже на доріжках зібралися справжні зірки української легкої атлетки.
 
Забіги естафет на командному чемпіонаті Європи в Гейтсхеді – одні з тих дисциплін, у яких ми не без підстав розраховуємо на високі результати. На потрапляння до жіночої команди 4х100 м претендує відразу шестеро дівчат – Олеся Повх, Марія Рємєнь, Вікторія П’ятаченко, Наталія Погребняк, Христина Стуй і Єлизавета Бризгіна. Але інформацію про те, хто вийде на старт уже цього вік-енду, тренери поки що тримають у таємниці.
 

 
Надзвичайно сильна команда зібралася цього року і в чоловіків. Ігор Бодров, Сергій Смелик, Віталій Корж і Руслан Перестюк боротимуться не лише за високе місце, а й за норматив на чемпіонат світу в Москві. І виконати його в них є неабиякий шанс, що хлопці вже довели на командному чемпіонаті України в Ялті.
 
Дуже сильний склад і в естафетах 4х400 метрів. У жіночу команду ввійшли Ольга Земляк, Аліна Логвиненко, Наталія Пигида і Дарина Приступа. За чоловіків бігтимуть Володимир Бураков, Євген Гуцол, Віталій Бутрим і Михайло Книш.
 
Ознайомитися зі складом всієї української делегації можна на сайті ФЛАУ: https://uaf.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=9465;sklad-ukrainskoi-delehatsii-na-komandnyi-chempionat-yevropy&catid=40;uanews
 
Фото: Єлизавета Рудакова
 
 
 
Попередня статтяСклад української делегації на командний чемпіонат Європи
Наступна статтяЗавершився юніорський чемпіонат України