Андрій Івахін: «Чемпіонат світу показав: не можна нікого боятися»

226
Бігову програму другого дня юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики відкрили юнаки бігом на 3000 метрів. Андрій Івахін від початку дистанції тримався позаду суперників, намагаючись не відпускати їх далеко вперед. На жаль, підтримати задану швидкість українцеві не вдалося і він фінішував у своєму забігу останнім – 9.11,51 хв.

 
Після фінішу спортсмен поділився враженнями від змагань з читачами сайту ФЛАУ.
 
«Перед стартом планував бігти всередині групи, але не вийшло. Все ж намагався триматися за суперниками, стільки вистачало сил. Але спортсмени почали бігти ривками, я до такого не звик. Це сильно відобразилося на ногах. Намагався всіх наздогнати, але не міг нічого зробити, – розповідає Андрій Івахін. – На чемпіонатах України в нас рівний біг, ми завжди біжимо групою, тягнемося один за одним, і це допомагає показати вищий результат. А коли ти біжиш сам, це складно зробити.
 
Щасливий з того, що мені вдалося потрапити на чемпіонат світу, це додасть мені немало досвіду. Я побачив багато нового, вже встиг зробити перші висновки. Це справжній ривок у майбутнє. Тепер ще більше працюватиму над собою, тренуватимуся, щоб бігти швидше. Змагання додали наснаги і допомогли усвідомити, на перший погляд, очевидну річ: нічого не можна боятися, навіть грізних суперників».