Ранкова сесія 3-го дня юнацького чемпіонату світу: результати та коментарі

239
Ранкова частина програми третього дня юнацького чемпіонату світу принесла Україні одне місце в основному колі змагань і кілька особистих рекордів нашим спортсменам. Ми вже розповідали про Роману Харченко. Зараз пропонуємо познайомитися з іншими учасниками змагань.

 
Денис Цвень та Віктор Сенчук встановили особисті рекорди з бігу на 200 метрів. Цвень навіть фінішував третім у забігу, але для виходу в основне коло змагань цього, на жаль, не вистачило.
 
Сенчук Віктор (22,31 с): «Метою на юнацький чемпіонат світу було покращення результату. Хотів гідно пробігти, і мені це вдалося. Я встановив особистий рекорд і повністю задоволений своїм виступом у Донецьку. Власне, це й не дивно, адже я досить багато років у спорті.
 
200 метрів – не єдина дисципліна, в якій я виступаю. Також спеціалізуюся з бігу на 100 метрів і зі стрибків у довжину. Проте саме 200 метрів вдаються мені найкраще.
 
Насправді, у мене досить серйозні амбіції і завдання. Для початку мрію потрапити до фіналу Олімпійських ігор, а згодом, можливо, і перемогти там.
 
Від чемпіонату світу у мене лише позитивні емоції. Як від власного виступу, так і від того, що відбувається навколо. Дуже багато країн, все надзвичайно цікаво. Дуже хотілось гідно представити свою державу на дебютній для мене світовій першості».
 
Денис Цвень (22,09 с): «Коли біг, не розумів майже нічого з того, що відбувається навколо. Просто намагався бігти. Була не дуже зручна доріжка, краще, коли віраж більш пологий. Встановив особистий рекорд. Чи міг пробігти ще швидше? Цілком можливо. Я застудився, не дуже добре почуваюсь. Це відчувалося під час бігу».
 
Оксана Гач теж не зуміла пробитися до наступного кола з бігу на 2000 метрів з перешкодами (7.29,61 хв). «Був дуже сильний забіг і суперниці. Дуже непрості погодні умови, – розповідає Оксана. – Чекати від мене дива в такій серйозній компанії було не варто, адже я лише півроку бігаю цю дистанцію. Раніше спеціалізувалася з бігу на 1500 та 3000 метрів. Але коли спробувала стіпль, мені сподобалося. Спочатку був невеличкий страх перед перешкодами, та згодом він зник. Навпаки, намагаюсь перед ними прискоритися, зробити ширший крок. Та не заперечуватиму, що в Донецьку хотіла поліпшити власний рекорд. Планувала триматися всередині групи, але десь на середині дистанції відчула, що швидкість суперниць для мене зависока.
 
Валерія Семенкова з першої спроби подолала кваліфікацію з метання молота (64,51 м). 56,91 м не дозволили Марині Ігнатенко приєднатися до Семенкової. Не все склалося і в Кирила Кіру. У секторі для стрибків з жердиною українець подолав з першої спроби 4,50 м, а от на висоті 4,60 м його спіткала невдача. Інтерв’ю з Кіру та його тренером найближчим часом читайте на сайті газети «Спорт-Экспресс в Украине».
 
Коментар Віктора Сенчука для сайту ФЛАУ взяла Марина Карельска