Юнацький чемпіонат світу: фінали на мажорній ноті

262
Передостанній день юнацького чемпіонату світу для збірної України став останнім. У заключний день змагань українці не будуть представлені в жодному з видів. Попрощатися з домашнім світовим форумом нашим атлетам вдалося на мажорній ноті. Валерія Семенкова виграла «бронзу» – єдину медаль для нашої збірної, а в секторах для стрибків у висоту та потрійним у нас було три фіналісти, і всі з особистими рекордами.

 
Ще до від’їзду в Донецьк Олександр Баранніков говорив про те, що якщо встановить особистий рекорд, то буде серед лідерів. І свого слова атлет дотримав. Стрибнувши на 2,16 м він встановив особистий рекорд і посів четверту сходинку. «Так, медаль була дуже близько, але я встановив особистий рекорд на чемпіонаті світу – і це не може не радувати. Я намагався взяти 2,18 метрів, не здавався, але якби це мені вдалося, то це вже було б вище голови на даний момент. Я ж лише починаю свою кар’єру на міжнародному рівні, у мене ще все попереду, – пояснює Олександр. –Буду йти до мети і робити все можливе для того, щоб виграти всі можливі турніри: і чемпіонати світу, й Олімпійські ігри. У мене прекрасний тренер (Ігор Лонський – прим. авт.). Саме йому я завдячую сьогоднішніми успіхами».
 
Виграв змагання зі стрибків у висоту кореєць У Сан Хьок (2,20 м).
 
У секторі для потрійного стрибка виступали відразу два наші атлети, і обидва встановили особисті рекорди. Олександр Малосвілов вже в першій спробі приземлився на позначці 15,95 м, а в третій повторив цей результат. Загалом, Олександр протягом усього фіналу демонстрував далекі стрибки – 15,95 м; 15,74 м; 15,95 м; 15,91 м; 15,72 м; 15,23 м. У підсумку наш спортсмен був четвертим.«Одночасно і радий, і трішки сумно, – каже Олександр. –Задоволений не лише особистим рекордом, а й тим, що показав ті стрибки, на які я здатен. Довів і собі, й іншим, що мій виступ на чемпіонаті України не був випадковістю. Задоволений тим, що ми разом з Павлом потрапили до фіналу, і зробили це на домашньому чемпіонаті світу».
 
«Стабільність – ознака майстерності. І Саша її продемонстрував, – підключається до розмови Павло Безніс, який теж з особистим рекордом (15,70 м) був шостим. – Я дуже задоволений тим, що встановив особистий рекорд. Дуже втомився фізично, складно було бігти. Трибуни нас дуже підтримували. Ми з Олександром теж намагалися підтримати один одного. І ми встановили особисті рекорди на чемпіонаті світу, а це по-справжньому круто».
 
Ольга Саладуха привітала спортсменів і зазналася, що перед змаганнями всі робили ставки: «Ми були впевнені, що хоч одна медаль буде. Наші хлопці її заслужили. Я уважно стежила за змаганнями. У Павла була дуже далека спроба, але він у ній сильно не доступив до планки і вкрав у себе кілька десятків сантиметрів».
 
Незабаром на нашому сайті інтерв’ю з естафетними командами та Богданом Чорномазом.
Попередня статтяВалерия Семенкова: «Настроиться на соревнования помогли ди-джей и носорог»
Наступна статтяЮнацький чемпіонат світу: підступна естафета українок та лідерство США