Відкрите тренування, нагородження та майстер-клас від Сергія Бубки

245
7 серпня перші групи українських легкоатлетів вирушають у Москву на чемпіонат світу. Сьогодні президент НОК України Сергій Бубка та президент ФЛАУ Ігор Гоцул у супроводі журналістів відвідали тренування наших метальників. Сергій Назарович та Ігор Євгенович поспілкувалися зі спортсменами і побажали їм успіху на найголовнішому старті року.

 
Чемпіонат світу триватиме з 10 по 18 серпня. Всього до Москви вирушить 61 атлет (28 чоловіків та 33 жінки) і офіційна делегація в складі 39 осіб. Зі складом команди можна ознайомитися за лінком: https://uaf.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=9587;sklad-ukrainskoi-delehatsii-dlia-uchasti-v-chempionati-svitu&catid=40;uanews
 
З поля для метань усі присутні на олімпійській базі в Конча-Заспі перемістилися в конференц-зал. Саме там Сергій Бубка нагородив найкращих спортсменів і тренерів травня та червня. В травні найкращою визнали Вікторію Терещук (сучасне п’ятиборство), а в червні нагороду залужили представники «Королеви спорту» – Олеся Повх та її наставник Костянтин Рурак.
 
«Символічно, що ми нагороджуємо гордість і славу нашої країни на головній олімпійській базі, – сказав Сергій Бубка. – Сьогоднішні наші лауреатки – бронзові призери Олімпійських ігор. Для Вікторії отримувати подібні нагороди стало вже традицією – вчетверте вона визнається найкращою атлеткою місяця. Олеся ж уперше отримує цю статуетку і диплом, та, впевнений, не востаннє. Ми всі бажаємо їй, а також всій легкоатлетичній збірній, успіхів на чемпіонаті світу в Москві».
 
«Цією нагородою відзначили не лише нас з Лесею, а й усіх учасниць естафетної команди 4х100 метрів», – зазначив Костянтин Михайлович. «Це ще й нагорода всієї нашої групи, ще одного нашого тренера Михайла Івановича Рурака, – додає Олеся Повх. – Вдячна Національному олімпійському комітету України за те, що відзначили наші успіхи».
 
Ігор Гоцул, у свою чергу, подякував НОК України і особисто Сергію Назаровичу за підтримку: «Федерація легкої атлетики України зараз шукає шляхи до оновлення та нових звитяг. І підтримка Національного олімпійського комітету України дуже важлива для нас».
 
Після нагородження на спортсменів чекав майстер-клас від Сергія Бубки. Сергій Назарович поділився зі спортсменами порадами щодо того, як будувати взаємовідносини в команді, спілкуватися зі спортивними менеджерами та журналістами, піклуватися про своє здоров’я, боротися з допінгом. Звернув увагу на важливість розуміння фінансових питань, важливість отримання освіти під час спортивної кар’єри та дав кілька порад щодо планування майбутнього. Атлети, в свою чергу, могли поставити питання, які цікавили їх.
Попередня статтяМарія Рємєнь святкує День народження!
Наступна статтяВолодимир Полешко: «Стабільність до Сокирського прийшла разом з досвідом участі в міжнародних змаганнях»