Ольга Саладуха: «Всі титули почалися після народження доньки»

282
Ольга Саладуха їхала в Москву захищати титул чемпіонки світу. Плани зіпсувала Катеріне Ібаргуен з Колумбії. Вона перемогла, а наша Оля хоч і не виграла «золото», натомість продовжила фантастичну серію під назвою «Жодного турніру без медалі». Українка виграла «бронзу».

 
«В останній спробі, звичайно, хотілося краще. Але вітер був боковий, і я не добігла. В кваліфікації змогла витримати паузу, а тут обірвала стрибок.
 
Зимовий сезон був затягнутий. Потрібно було більше силової підготовки, роботи зі штангою. Почали тренуватися лише в квітні, а перший старт був уже 15 травня. Змогла реалізувати себе лише в США, а потім… Кожен тиждень були змаганнями. Можливо, потрібно було десь зупинитися. Етап «Діамантової ліги» в Лондоні? Причина була в нових шиповках. Я натерла великий мозоль, і два тижні не могла тренуватися. Будемо тепер готуватися на зимовий чемпіонат світу і відіграватися вже там. Цього титулу в мене ще немає!
 
На Олімпіаді бронзова медаль у мене була на вагу золота. Там була серйозна травма, взагалі не хотіла виступати. В Москві зі здоров’ям все було нормально. Єдине що, дуже швидка доріжка. Можливо, й справді потрібно було приїхати раніше, щоб потренуватися. А ми вирішили готуватися вдома майже до останнього, щоб навколо не було ніякого ажіотажу. Мені набагато легше, коли перед стартами мене ніхто не чіпає.
 
Ми вперше провели збір у Вінниці. Там усе в одному місці, і стадіон, і манеж. Усе в парковій зоні. Хороша погода, 21 градус тепла, не спекотно. Єдине, доріжка була не дуже хороша, а в решті все добре і спокійно.
 
Попереду ще залишаються етапи «Діамантової ліги». Є шанс спробувати там перемогти. Хотілось би відігратися. А ще помітила, що всі мої титули почалися після народження доньки Діани. З 2010 року завжди потрапляю на п’єдестал».