ФЛАУ номінувала наставників Бондаренка та Погребняк на отримання тренерської нагороди ЄА

233
Віктора Бондаренка та Марину Омельченко номінували на отримання нагороди ЄА за досягнення у тренуванні. Таке рішення було прийнято 11 вересня на засіданні Виконкому ФЛАУ.

 
Віктор Бондаренко не лише тато, а й тренер Богдана Бондаренка. Саме він привів свого сина до перемоги зі стрибків у висоту на чемпіонаті світу та в «Діамантовій лізі». Двічі нинішнього сезону Бондаренко підкорював висоту 2,41 метри (національний рекорд України), яка за всю історію легкої атлетики підкорилася крім українця лише трьом спортсменам: Хав’єру Сотомайору, Патріку Шебергу й Ігорю Пакліну.
 
Марина Омельченко виховала бронзового призера чемпіонату світу-2011 у складі жіночої естафетної команди 4х100 метрів Наталію Погребняк. Цього року Наталя також не залишилася без нагород. Вона разом з подругами по естафетній збірній перемогла на командному чемпіонаті Європи та Всесвітній Універсіаді, а на чемпіонаті світу в Москві пробилася до півфіналу з бігу на 100 метрів.
 
Нагорода ЄА для тренерів присуджується за досягнення в тренуванні та є найвищою нагородою європейської асоціації в даній сфері.
 
Тренери номінуються національною федерацією за «досягнення в тренуванні», які демонструються суттєвим і важливим внеском у розвиток легкої атлетики. Одним з критеріїв також може бути розробка ефективної програми тренувань, навчання або майстер-класи для колег з метою їх подальшого розвитку.
 
На нагороду може претендувати як особистий наставник спортсмена, так і головний або національний тренер збірної команди. Проте певні обмеження все ж є. Національна федерація може представити лише двох кандидатів на рік – одного чоловіка й одну жінку.