ФСТ «Динамо» привітало Богдана Бондаренка

257
Тандем Богдана Бондаренка і його тренера й тата Віктора Васильовича підкорив увесь легкоатлетичний світ. Рекорд України, перемога на чемпіонаті світу й «Діамантовій лізі» і стрибки в історію за позначку 2,41 м – все це тримало біля екранів телевізорів багатомільйонну глядацьку аудиторію. Вболівальники й журналісти з усього світу мріяли поспілкуватися з Богданом, взяти автограф і сфотографуватися. Без перебільшення, за цей сезон він став справжнім кумиром мільйонів.

 
Богдан, навіть не усвідомлюючи того, привернув до себе й легкої атлетики увагу завдяки ще одному фактові – шиповкам різного кольору. Червоний і жовтий звертали на себе погляди навіть тих, хто раніше був байдужим до «Королеви спорту», а стрибки Бондаренка остаточно брали їх у полон. Сьогодні тато і син зробили ще один PR-хід , прийшовши на нагородження до залу ФСТ «Динамо» в полосатих кофтинах. «Невже знову випадково», – переглянулися з колегою. «Випадково», – підтвердив Віктор Васильович згодом. Як би там не було, а вигляд Богдан з тренером мали й справді гармонійний.
 
 
У залі ФСТ «Динамо» зустрілися два найвидатніші стрибуни в висоту в історії України – Рудольф Поварніцин і Богдан Бондаренко. Голова ФСТ «Динамо» Віктор Корж не приховував гордості, адже обидва атлети – представники його товариства. «На сьогодні 44 відсотки національної збірної команди України з легкої атлетики – «динамівці». І всі три медалі, які виграли українці на чемпіонаті світу в Москві – це медалі «динамівців», – пишається Віктор Петрович. – Ми намагаємося робити максимум можливого для того, щоб створити гідні умови для тренувань. Наразі відновили стадіон у Харкові, манежі у Луганську та в Києві, на Березняках. Та цим ми не обмежимося: в наших планах відновлення легкоатлетичної інфраструктури Києва».
 
У планах «Динамо» не лише відновлення спортивних споруд, а й проведення змагань. Поки що це лише ідея, але вона існує. «Ми з Рудольфом Поварніциним говорили про те, що чудово було б провести на Хрещатику змагання зі стрибків у висоту і запросити на них усіх атлетів, які долали 2,40 метри», – повідомив Віктор Корж.
 
Після короткої прес-конференції ФСТ «Динамо» перейшло до нагородження. Богданові та Віктору Бондаренкам і Рудольфу Поварніцину вручили пам’ятні таблички і квіти, а Богдан отримав ще й новенький ноутбук.
 
За таку увагу до легкої атлетики голові «Динамо» Віктору Петровичу подякував президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул: «Динамо» забезпечує успіхи значної частини нашої команди. Для нас дуже важливо те, як будуються наші відносини. Наші організації плідно співпрацюють, ми координуємо дії, разом плануємо, як розвивати спорт вищих досягнень, але при цьому залучати до занять легкою атлетикою маси і пропагувати здоровий спосіб життя. І я дуже вдячний «Динамо» за кроки в цьому напрямку і за підтримку, яку вони надають «Королеві спорту».
 
Вже за кілька годин Богдан та Віктор Васильович повернуться до Харкова. Короткий відпочинок, відновлення – і на них знову чекає плідна робота й підготовка до нового сезону.
Фото: Ольга Аксьонова
Попередня статтяОлена Говорова святкує День народження!
Наступна статтяМісяць потому. Обличчя чемпіонату світу-2013