«Буковинська миля»-2013: новий формат

274
Уперше Чернівці прийматимуть чемпіонат України з бігу на одну милю та міжнародні змагання «Буковинська миля». Старт змагань буде дано 29 вересня на Соборній площі. Та перш ніж на дистанцію вийдуть професійні спортсмени, свої сили матимуть нагоду спробувати й любителі. Для них організатори підготували масовий забіг.

 
«Ми хочемо разом створити нову легенду Чернівців, – каже співорганізатор змагань Георгій Мазурашу. – Плануємо теж вийти на старт і подолати дистанцію. Щоб усі бачили, що ми не лише словом, а й ділом підтримуємо здоровий спосіб життя».
 
«Цього року ми вперше започатковуємо в рамках змагань забіг на дві милі. Хочеться, щоб людина прийшла, взяла старт і пробігла так, як дозволятиме її фізичний стан, – зазначив директор змагань, прославлений український легкоатлет Іван Гешко. – Спочатку «Буковинська миля» проводилася на стадіоні, але вирішили перенести на Соборну площу. Це дозволить залучити більше людей до забігу і популяризувати легку атлетику».
 
Іван Гешко започаткував «Буковинську миолю» дев’ять років тому, але лише цьогоріч змагання в Чернівцях перетворяться ще й на чемпіонат України. Початок масового забігу заплановано на 10:00. Професійні атлети вийдуть на старт о 13:00.
 
Більше інформації про «Буковинську милю» ви знайдете на сайті http://sportbuk.com.
Попередня статтяСветлана Школина: «За сезон поставлю «отлично», но без плюса»
Наступна статтяПідтримаймо Анну Мельниченко в боротьбі за звання найкращої атлетки року в Європі!