«Білоцерківський марафон»-2013 встановить рекорд за кількістю учасників

241
Вже стало приємною традицією, що чемпіонат України з марафонського бігу проходить разом з «Білоцерківським марафоном». 2013-й не буде винятком. Старт буде дано вже 6 жовтня біля центрального парку дендропарку «Олександрія».

 
Цьогорічний «Білоцерківський марафон» святкуватиме ювілей – 10 років. Наразі він єдиний з українських пробігів, який включений до календаря міжнародної асоціації марафонів і пробігів АІМS. Більше того, українські спортсмени відзначали, що траса в Білій Церкві – одна з найшвидших у світі. А значить, глядачі будуть вправі розраховувати стати свідками високих результатів.
 
Атлети боротимуться не лише за перемогу й звання чемпіона України, а й за рекорд «Білоцерківського марафону». Адже на того, кому це вдасться, чекають призові в подвійному розмірі. На сьогодні найкраще досягнення змагань серед чоловіків належить Олександрові Сітковському (2:09.26 год), а серед жінок – Любові Клочко (2:25.25 год).
 
Та один рекорд організатори мають ще до початку змагань – за кількістю учасників. Рекордною, найімовірніше, буде й кількість країн-учасниць.
 
Серед тих, хто боротиметься за головний приз, є минулорічний переможець змагань Ігор Олефіренко. Виклик йому кинуть атлети не лише з України, а й з таких провідних марафонських країн світу, як Кенія та Ефіопія. Щодо жінок, то тут залишається багато знаків питань. До Білої Церкви люблять приїжджати сильні спортсменки з Росії і Білорусі, але про свою участь часто попереджають ледь не перед стартом. Схоже, за цим же сценарієм вони мають намір діяти і цього року.
 
Крім марафону в рамках змагань проводитиметься забіг на 10 верст і ряд дитячих забігів. Вони пройдуть під патронатом НОК України, а участь у них зможуть взяти дітки від 1 (!) до 17 років.
За матеріалами оргкомітету «Білоцерківського марафону»