У Ялті обговорили майбутнє стадіону «Авангард»

299
Ялтинський стадіон «Авангард» протягом багатьох років був головною ареною для підготовки національної легкоатлетичної команди України. В середині 2000-років тут проводилися Кубок Європи з багатоборства та зимовий Кубок Європи з метань. Щорічно він приймає цілий ряд національних змагань, сюди приїжджають найсильніші атлети України на навчально-тренувальні збори. І саме «Авангард» має статус олімпійської бази підготовки. Та з часом його стан став незадовільним. Саме обговорення майбутнього стадіону і стало головною метою зустрічі президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула з мером Ялти Сергієм Ілашем, народним депутатом України Сергієм Брайко та президентом ФЛА АР Крим Олександром Баталовим.

 
Сьогоднішній стан стадіону «Авангард» не задовольняє ані федерацію, ані владу міста. Усі сторони дійшли згоди щодо необхідності проведення серйозної реконструкції. Вирішення даного питання, щоправда, ускладнює цілий ряд організаційних моментів. Зокрема те, що стадіон є власністю Федерації профсоюзів України, земля належить місту, а землекористування не оформлене належним чином. Як результат, у «Авангарду» є статус бази олімпійської підготовки, але немає тих податкових пільг, які могли б бути.
 
За підсумками зустрічі в Ялті було вирішено, що мерія міста, ФЛАУ та ФЛА АР Крим об’єднають зусилля задля вирішення питання реконструкції стадіону. Найближчим часом відбудеться нарада керівництва Міністерства молоді та спорту України з усіма зацікавленими сторонами з метою пошуку шляхів вирішення даного питання та координації дій.
 
«У реконструкції стадіону «Авангард» зацікавлені як мерія міста Ялта і адміністрація арени, так і Федерації легкої атлетики України та АР Крим, – зазначив після зустрічі Ігор Гоцул. – Це знаковий об’єкт в історії легкої атлетики України. Тут надзвичайно сильні легкоатлетичні традиції, які розвивалися десятиліттями. Всі сторони мають намір досягти позитивного результату в вирішенні даного питання.
 
Дуже важливо, що в наших прагнення нас підтримує мерія Ялти. Так само ми впевнені в підтримці Міністерства молоді та спорту України. Об’єднавши зусилля, у нас з’явиться чудова перспектива повернути повноцінне функціонування спортивної бази. І на сьогодні прогнози оптимістичні».
 
З Ялти президент ФЛАУ Ігор Гоцул відразу вирушив до Донецька. Сьогодні там відбудеться нарада щодо проведення в столиці Донбасу Кубка Європи з багатоборства (І ліга) у 2014 році.
Попередня стаття«Білоцерківський марафон»-2013 встановить рекорд за кількістю учасників
Наступна статтяІсторія «Білоцерківського марафону»