Президент ФЛАУ Ігор Гоцул з робочим візитом відвідав Донецьк

221
2 жовтня президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул з робочим візитом відвідав Донецьк. Його мета стосувалася проведення в столиці Донбасу Кубка Європи з легкоатлетичного багатоборства (І та ІІ ліги) у 2014 році.

 
Ігор Гоцул провів ряд зустрічей та нарад, на яких обговорювали організаційні моменти, пов’язані з проведенням Кубка Європи. Найближчим часом відбудеться перша установча нарада, на якій буде затверджено склад організаційного комітету, бюджет, визначено відповідальних за той чи інший напрямок роботи.
 
«В Донецьку є чудова легкоатлетична інфраструктура. Ми отримали високі оцінки від Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій за проведення тут юнацького чемпіонату світу. Все це сприяло тому, що саме столиці Донбасу випала честь приймати Кубок Європи з легкоатлетичного багатоборства», – зазначив Ігор Гоцул.
 
Під час змагань використовуватиметься інвентар, який був на юнацькому чемпіонаті світу. Проте дещо доведеться змінити. «Списи, диски, молоти і ядра ми купували для юнаків та дівчат. Дорослі метають снаряди іншої ваги, і саме їх нам потрібно буде докупити. Щодо іншого, то інвентар, закуплений для юнацького чемпіонату світу, відповідає всім вимогам ЄА», – додав Ігор Гоцул.
 
Наразі відомо, що змагання відбудуться 5-6 липня на РСК «Олімпійський». Приїзд команд очікується 3 липня, від’їзд заплановано на 7 липня. У Першій лізі виступить вісім команд по вісім учасників кожна. Перші дві команди за сумою жіночого семиборства й чоловічого десятиборства отримають підвищення в класі й у 2015 році виступатимуть у Суперлізі. Дві останні, навпаки, понизять до виступів у Другій лізі. За вихід до Суперліги боротиметься й збірна України.