Наталія Добринська офіційно оголосила про завершення кар’єри

514
27 жовтня, в перерві матчу між «Динамо» та «Іллічівцем», олімпійська чемпіонка з семиборства, чемпіонка та рекордсменка світу з п’ятиборства Наталія Добринська оголосила про завершення кар’єри. Місце було обрано невипадково. На НСК «Олімпійський» Наталя свого часу тренувалася й змагалася, встановлювала свої рекорди.

 
«Спортсменам завжди складно завершувати кар’єру, завжди здається, що ще можна багато зробити. Але є й інше життя. Впевнена, воно буде не менш цікавим. У мене є дуже багато ідей, хочу дати своїй країні ще щось крім перемог, допомогти в розвитку спорту», – зазначила Наталя Добринська.
 
Привітати Наталію прийшли перший заступник міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул та генеральний директор ДК «Спортивні арени України» Сергій Сімак. Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка наразі перебуває у відрядженні, проте передав слова вітання у відеозверненні.
 

Під час урочистого заходу був і досить символічний момент. Привітати чемпіонку крім спортивного керівництва країни також прийшли майбутні чемпіони – вихованці київської СДЮШОР №6. Юні атлети були одягнені в костюми, люб’язно надані ФЛАУ компанією «Дельта Спорт», офіційним дистриб’ютором Nike в України.
 
«Всі ми родом з дитинства. Наташа теж колись починала свою кар’єру. Вважаю, це правильно й символічно, коли спортсмен такого високого рівня, завершуючи кар’єру, передає традиції олімпійського духу юним атлетам, – каже старший тренер з легкої атлетики по м. Києву Світлана Миленька. – Спадковість поколінь важлива. Можливо, хтось з тих дітей, які сьогодні проводжали Наталю зі спорту, підхоплять естафету і через кілька років теж стоятимуть на найвищій сходинці п’єдесталу».